Vesti

BMW najavio premijeru nove Serije 2 Gran Coupe!

Zvanična premijera se očekuje već sutra

BMW Serije 2 Gran Coupe
1.17KPregleda

BMW je danas objavio nove tizer fotografije za model Serije 2 Gran Coupe, koji će premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Los Anđelesu.

BMW Serije 2 Gran Coupe

Konstruisan kao konkurencija modelima kao što je Mercedes CLA, BMW Serije 2 Gran Coupe će u gami bavarskog proizvođača biti pozicioniran ispod Serije 3. Očekuje se da ovaj model na tržište stigne već na proleće sledeće godine. Međutim, za razliku od sedan verzije Serije 1, ovaj model će se prodavati na različitim tržištima. Tu mislimo i na SAD.

Svi detalji bi ubrzo trebalo da budu i zvanično obelodanjeni. Međutim, za sada znamo da će BMW Serije 2 Gran Coupe biti baziran na UKL platformi kompanije BMW koja podržava pogon na prednjim točkovima. Kritičarima se ova odluka možda neće dopasti. U svakom slučaju, iz BMW-a nam najavljuju da će ovaj model biti pravo oličenje “ savršenog iskustva vožnje jednog BMW-a”.

Da se vratimo na tizer fotografije. Naime, na njima vidimo da će BMW Serije 2 Gran Coupe imati istaknutu masku (gril) i uske farove. Takođe možemo videti i prednji branik koji izgleda “agresivno” i ima velike usisnike za vazduh.

Sportski dizajn se nastavlja i ka zadnjem delu automobila. Ističe se padajući krov. Tu je i integrisani spojler na “repu” automobila. Na fotografijama je najverovatnije model M235i.

BMW Serije 2 Gran Coupe će biti dostupan sa nekoliko pogonskih jedinica i u nekoliko varijanti. Očekuje se gore pomenuti M235i. Pretpostavlja se da će on imati četvorocilindarski turbo agregat zapremine dva litara. Očekuje se da će on razvijati 302 KS (225 kW) i 450 Nm obrtnog momenta. On bi mogao biti dostupan sa osmostepenim automatskim menjačem preko kog će se snaga slati svim točkovima.  

BMW Serije 2 Gran Coupe

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery