Vesti

Audi Q8 PHEV izgleda spremno da se pridruži ostatku game!

Špijunske fotografije

Audi Q8 PHEV
2.29KPregleda

Pre nekoliko nedelja, na ženevskom sajmu automobila, Audi je predstavio četiri nova plug-in hibridna modela. To su A6L 55 TFSIe Quattro, A7 55 TFSIe Quattro, A8L 60 TFSIe Quattro i Q5 55 TFSIe Quattro. Svi ovi modeli imaju bateriju od 14,1 kWh i sa jednim punjenjem mogu da pređu do 40 kilometara samo na električnu energiju. Međutim, tu je nedostajala elektrifikovana varijanta SUV perjanice proizvođača iz Ingloštata, model Q8. Naravno, to što se taj model nije pojavio u Ženevi, ne znači i da se na njemu trenutno ne radi.

Audi Q8 PHEV

Audi ne sakriva da razvija Q8 PHEV

Znamo da je reč o plug-in hibridnoj varijanti modela Q8 zbog otvora na zadnjem, levom krilu kog vidimo na novim špijunskim fotografijama. Naime, standardni model ima poklopac rezervoara za gorivo na zadnjem, desnom krilu. Tu su i žute nalepnice koje ukazuju na to da je ovaj model hibrid.

Kada je reč o dizajnu, Q8 PHEV bi trebalo da izgleda potpuno isto kao i modeli sa konvencionalnim pogonom. Što se tiče oznake koju će ovaj model nositi, ako moramo da nagađamo, rekli bismo da će to biti 55 TFSIe Quattro ili 60 TFSIe Quattro. Prvu oznaku koriste modeli A6L, A7 i Q5 koji razvijaiju 363 KS i 500 Nm obrtnog momenta. Druga se pak nalazi na modelima koji kombinuju trolitarski V6 agregat sa sinronim elektromotorom. A8L sa tim agregatom razvija 443 konjske snage i 699 Nm obrtnog momenta.

Očekujemo i da Q8 PHEV dobije tri „hibridna“ moda vožnje, EV, Auto i Hold. EV mod znači da vozilo koristi samo električnu energiju, Auto mod znači da zajedno rade elektromotor i SUS agregat. Na kraju, Hold mod je namenjen održavanju statusa napunjenosti baterije.

Na pitanje kada ćemo videti premijeru ove verzije modela Q8, najlogičniji odgovor bi bio pre kraja ove godine.

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery