Vesti

FCA i PSA razmišljaju o kreiranju zajedničke, „super platforme“!?

Glasine

FCA/PSA spajanje
1.93KPregleda

Fiat Chrysler grupacija je navodno odbila predlog o spajanju PSA grupacije, ali ove dve kompanije još uvek vode pregovore, prenosi Bloomberg.  

Naime, kako prenosi Bloomberg, ova dva koncerna razmatraju mogućnost potencijalne saradnje. Rezulat te saradnje bi bio kreiranje zajedničke, takozvane, „super platforme“. Za sada nema nikakvih detalja o toj platformi, ali po svemu sudeći, ona će biti dizajnirana za automobile koji su namenjeni prvenstveno evropskom tržištu.

Puno detalja je nepotvrđeno, ali se veruje da bi zajedniči razvoj te plarforme smanjio troškove obe kompanije. Takođe, nova platforma bi FCA grupaciji dala šansu da „oživi“ svoju gamu za evropsko tržište.

Jedan od izvora koji je upoznat sa ovom temom, je za Bloomberg rekao da bi saradnja mogla biti ozvaničena polovinom ove godine. On je naveo i da će se, ako ovi pregovori budu uspešni. otvoriti vrata za dalju saradnju. Ta saradnja bi se najverovatnije odnosila na zajednički razvoj električnih vozila.  

Prošlog meseca su se pojavili izvrštaji da PSA traži potencijalne partnere u drugim proizvođačima. Kao prvi „pik“ se pojavila FCA grupacija, a nakon nje i General Motors.

Sa druge strane, izvršni direktor FCA grupcaije, Majk Menli je rekao da je otvoren za saradnju koja bi učinila FCA grupaciju jačom. Uprkos tome, prošle nedelje se pojavila informacija da je FCA odbacila mogućnost spajanja sa PSA grupacijom.

U svakom slučaju, za sada su sve ovo samo glasine, te nam ostaje samo da čekamo.

FCA/PSA spajanje

Izvor: Bloomberg

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery