AktuelnoF1Vesti

Audi pred ulaskom u Formulu 1

5.65KPregleda

Audijevi planovi o ulasku u Formulu 1 dobijaju na zamahu. Nemački proizvođač je zadovljan pravcem kojim se kreće kreiranje novih pravila.

 

Na mitingu Svetskog saveta auto-moto sporta prošle nedelje, predstavljen je okvir regulative za 2026., vezane za pogonske jedinice, s ciljem da se koriste 100 odsto održiva goriva, kao i da akcenat bude više na električnoj energiji. Namera je takođe da se značajno smanje troškovi, kako za postojeće proizvođače, tako i nova imena koja će se eventualno uključiti u „najbrži cirkus na svetu“.

 

Čini se da je Audi veoma zadovoljan ovim nacrtom, tako da je na ivici da i zvanično potvrdi svoj ulazak u Formulu 1.

 

U pismu koje su šef druge bavarske marke, Markus Disman, i Oliver Hofman iz upravnog odbora poslali sada već bivšem predsedniku FIA-e, Žanu Todu (zamenio ga je Muhamed Ben Sulajem) i generalnom direktoru Formule 1, Stefanu Domenikaliju, Audi je čestitao FIA-i na priređivanju fer takmičenja „bukvalno do poslednjeg kruga sezone“.

 

U pismu se dodaje da je Audi veoma blizu da stavi potpis na papir i uđe u Formulu 1, kao i da je regulativa pošten kompromis koji nudi izjednačene šanse na gridu.

 

U pismu, koje je prosleđeno članovima Svetskog saveta auto-moto sporta, uoči završnog sastanka održanog 15. decembra, navodi se da je s „regulatornim nacrtom pitanja 6“, koji treba da bude usvojen od strane saveta, Audi posvećen procesu ulaska, nadajući se da će to i potvrditi početkom 2022.

 

Nacrt je ratifikovan tokom sastanka, a kao što je obelodanjeno prošle nedelje, planovi za pogonsku jedinicu za 2026. i dalje uključuju 1,6-litarski V6 motor, ali bez MGU-H, uz povećanje električne snage na 350 kW (475 ks).

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery