AktuelnoEco GreenVesti

Audi objavio tizer novog e-tron modela

2.16KPregleda

Novajlija u velikoj meri podseća na A5 Sportback.

 

Audi nam je pružio prvi uvid u novi e-tron sedan najpre prikazavši dugačak prednji deo, a sada imamo i drugi tizer koji otkriva mnogo više. Postavljen je na Audijevoj stranici na kineskoj društvenoj mreži Weibo, koja je svojevrstan pandan Facebooku.

 

 

Ono što možemo da vidimo je atraktivan profil automobila i nagoveštaj opšteg stajlinga.

 

Jedna od prvih stvari koje upadaju u oči je zadnji prepust, koji izgleda nesrazmerno produžen u odnosu na prednji po merilima električnih automobila. Međutim, takva konfiguracija omogućava instalaciju krova u „fastbek“ stilu.

 

Tizer zapravo potvrđuje ono što se i očekivalo, a to je limuzina slične forme i veličine kao Audi A5 Sportback. Ipak, novi e-tron izgeda atraktivnije od konvencionalnog „brata“, s nižom kabinskom linijom i jedinstvenim proporcijama.

 

Što se tiče pogonskog sklopa, on ostaje za sada misterija. Znamo da će „jednomotorac“ imati pogon na zadnje točkove, dok će onaj s dva agregata snagu slati na sva četiri točka. Trebalo bi da poseduje 800-voltno punjenje i da pruža autonomiju od oko 500 kilometra. Kada je o enterijeru reč, on ne bi trebalo u osnovi mnogo da odstupa od onog kod e-tron GT-a, mada je za očekivati da bude nešto manje luksuzan.

 

Srećom, nećemo morati mnogo da čekamo na premijeru. Audi će svoj novi model predstaviti na Auto Shanghai 2021. manifestaciji u ponedeljak 19. aprila. Međutim, početak prodaje se ne očekuje pre 2023. modelne godine, tako da će potencijalni kupci morati malo da sačekaju. Novajlija će biti prvi model koji će počivati na Premium Platform Electric arhitekturi, koju je Audi razvio zajedno s Porscheom.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery