AktuelnoEco GreenVesti

Premijera uživo: u 14h na scenu stupa VW ID.6 (VIDEO)

2.18KPregleda

Prenos uživo počinje u 14h.

 

Volkswagen danas skida veo s trećeg modela iz ID električne porodice. ID.3 hečbeku i ID.4 krosoveru će se pridrućiti veći ID.6, kojem je prethodio Roomzz koncept, predstavljen na Salonu automobila u Šangaju 2019. Serijski primerak premijeru ima na istom događaju u Kini, gde će inicijalno biti ekskluzivno dostupan.

 

Dakle, za sada će novajlija s tri reda sedišta biti rezervisan  za tržište najmnogoljudnije zemlje sveta u dve odvojene verzije. Obe će biti proizvođene u okviru zajedničkog poduhvata s FAW-om i SAIC-om. ID.6 Crozz će biti predstavljen danas s nešto drugačijim dizajnom (oba modela odbacuju klizna vrata koncepta)  i praktično identičnom mehanikom.

 

 

VW je bio tajnovit u vezi s tehničkim specifikacijama novog elektromobila, ali su se brojke pojavile zahvaljujući Ministarstvu industrije i informacione tehnologije „narodne republike“. Naime, ID.6 je homologovan ranije ove godine, kada su objavljene fotografije i informacije na javno dostupnoj internet stranici.

 

Enterijer VW Roomzz koncepta

 

Da bi se obezbedilo prisustvo trećeg reda, međuosovinsko rastojanje je produženo za čitavih 200 milimetara, na 2.965, u poređenju s ID.4. S ukupnom dužinom od 4.976 milimetara, ID.6 je gotovo 30 centimetara duži od „brata“ s petoro sedišta. Povećane dimenzije znače i da je teži, što bi trebalo da ima negativan uticaj efikasnost i performanse.

 

Kada smo već kod performansi, ID.6 verzija predstavljena na sajtu ministarstva je imala istu pogonsku postavku kao i ID.3 i ID.4, s jednim elektromotorom, koji isporučuje 204 ks. Naravno, očekujemo i dvomotornu verziju s pogonom na sve točkove, poput one kod ID.4 GTX-a, što znači da će u igri biti tristotinak konja.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery