Vesti

Audi najavio novi e-tron koncept i četiri plug-in hibridnih modela

Za Sajam automobila u Ženevi

Audi E-Tron
1.6KPregleda

Sajam automobila u Ženevi počinje za nešto manje od mesec dana, a Audi nam otkriva prve detalje o svom novom e-tron konceptu.

Audi/ VW MEB platforma

Naime, Audi e-tron koncept će premijerno biti predstavljen 5. marta. Predstavnici kompanije ga opisuju kao “premijum kompaktni SUV”. To, priznajemo, nije puno informacija, ali raniji izveštaji sugerišu da će on biti otprilike istih dimenzija kao Audi Q3.

Jedan od zvaničnika kompanije je priznao da će još uvek neimenovani koncept biti baziran na MEB platformi. Na istoj platformi će biti baziran i I.D. Neo model. Navodi se i da će taj koncept biti uvod u serijski model koji na tržište stiže krajem 2020. godine.

Ovaj električni krosover će se proizvoditi zajedno sa gore pomenutnim Neo modelom. Pored njih će se proizvoditi i kompaktno električno vozilo kompanije Seat. Sva tri modela će se proizvoditi u postrojenju u Nemačkoj.

Zahvaljujući MEB platformi ovo vozilo će biti jeftinije od modela E-Tron. Predpostavlja se i da će ovaj model imati pogon na zadnjim i svim točkovima i da će sa jednim punjenjem moći da pređe između 320 i 547 kilometara.

Osim novog krosovera, Audi će na ženevskom sajmu automobila predstaviti i četiri plug-in hibrida. Jedan će biti Audi Q5 plug-in hibrid, dok se za ostala tri modela još uvek ništa ne zna. Međutim, ako je verovati strategiji proizvođača iz Ingloštata, onda će to biti modeli A7 e-tron i A8 e-tron.

Audi A8

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery