AktuelnoVesti

Audi i Hyundai „pale“ motore

2.83KPregleda

Otvaraju se pogoni Audija i Hyundaija u istočnoj Evropi

 

Preko noći su zatvoreni, a ove sedmice počinje mukotrpno „osvajanje“ proizvodnje motora i automobila u Audi i Hyundai fabrikama.

 

Kako prenosi FoNet, Audi je juče nastavio proizvodnju u Evropi nakon tronedeljnog prekida zbog izbijanja epidemije koronavirusa.

 

Za početak sa svega stotinak zaposlenih koji su vraćeni na montažnu liniju u mađarskom gradu Gyor (Đer), rekao je portparol Audija i dodao da će se raditi samo u jednoj smeni, umesto u uobičajenih tri.

 

 

Dnevno će proizvoditi nekoliko stotina motora, za razliku od uobičajenih 8.000, što je bio deo ukupne godišnje proizvodnje motora od bezmalo 2 miliona. 

 

Kompanija će omogućiti fizičko distanciranje između radnika, radna mesta biće odvojena pregradama od pleksiglasa, a zaposleni će dobiti zaštitnu opremu. Autobusi koji prevoze radnike do postrojenja biće često dezinfikovani.

 

Audi planira da 20. aprila nastavi proizvodnju i u nemačkom gradu Nekarsulmu , zatim belgijskoj prestonici Briselu, kao i u nemačkom Ingolštatu 27. aprila.

 

Sa druge strane, i južnokorejski proizvođač automobila Hjundai ponovo je počeo rad u fabrici Nosovice na istoku Češke, svom jedinom pogonu na teritoriji Evropske unije.

Hyundai Ioniq

Izvor: FoNet

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery