AktuelnoVesti

Audi A3 Sportback solidan na „testu severnog jelena“ (VIDEO)

1.5KPregleda

Upozorenje: neki čunjevi su stradali tokom snimanja

 

Već smo dobro upoznati s „testom severnog jelena“, koji se ponekad čak završi vožnjom na dva točka, pa i prevrtanjem. Uglavnom, retko kada se desi da čunjevi ostanu na svojim mestima. Španski km77, već čuven po tome što testira manevarske sposobnosti automobila, sada je pred ispit stavio novi Audi A3 Sportback.

 

Ono što ne iznenađuje je da prvi pokušaj pri 75 km/h, bez prethodnog iskustva s dotičnim vozilom, nije prošao saršeno. Inicijalno skretanje je izgledalo prilično solidno, ali se nemački pulen mučio kada je reč o drugoj promeni pravca. Besprekoran prolaz je napravljen pri brzini od 72 km/h, što nije baš najsjajniji rezultat na prvi pogled, ali je najbolji koji je ekipa km77 ostvarila s Bridgestone Turanza gumama, bez obzira o kojem tipu automobila da je reč. Elektronska kontrola stabilnosti A3 je odrađivala svoj posao ubedljivo, usporavajući vozilo pri prolasku, a treba spomenuti da bez obzira što automobil ruši čunjeve, ovo više treba shvatiti kao testiranje njegove dinamičnosti.

 

Podupravljanje je uobičajen fenomen prilikom testiranja putničkih automobila. Mada neki vozači vole veoma oštar prednji deo na trkačkoj stazi, podupravljanje je ipak mnogo bezbednije na putu. Takođe treba istaći da je potonje ponašanje mnogo češće u trkama nego što to ljudi obično misle.

 

Prilikom vožnje slaloma, dolazilo je do neznatnog naginjanja karoserije, a Audi se u ovoj vežbi pokazao veoma agilnim. Mada je teško utvrditi brzinu kretanja vozila, krajnji rezultat je bio mnogo bolji nego u slučaju „testa severnog jelena“. Doduše, prednja osovina je bila malo „nestašna“ prilikom ulaska, ali zadnji deo je u svakom momentu bio postavljen kako treba.

 

Na rezultate ovakvih testiranja poslovično u velikoj meri utiču vozač i gume. Ipak, možemo reći da je A3 Sportback ostvario sasvim solidan rezultat, demonstriravši laku kontrolu karoserije, mada smo viđali i bolje.

 

 

Izvor: km77.com

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery