Vesti

Aston Martin želi da DBX bude bolji od modela Porsche Cayenne Turbo i BMW X6 M!

Premijera pre kraja ove godine

Aston Martin DBX
1.78KPregleda

Aston Martin DBX predstavlja prvi pokušaj britanskog proizvođača da se probije na tržište SUV automobila. Naravno, zvaničnici te kompanije su uvereni da će ljudima podariti izvanredan proizvod.

Aston Martin DBX

Naime, glavni inženjer kompanije Met Beker i šef kreativnog odeljenja Marek Rajhman, su tokom Goodwood festivala brzine naveli da će modelom DBX Aston Martin ciljati na to da bude konkurencija najboljim SUV modelima na tržištu.

„Jedan od modela na koje smo fokusirani je naravno Porsche Cayenne Turbo. Definitivno želimo da DBX bude bolji od njega“, rekao je Rajhman. „Želeli smo da kreiramo automobil koji je dinamičniji i koji ima bolji zvuk od modela Cayenne. Želimo da budemo sigurni da automobil ide jednako dobro kao što izgleda. Za postavljanje nekih ciljeva smo koristili i BMW X6 M, kao nešto ka čemu idemo“, dodao je on.

Beker je ranije radio za kompaniju Lotus. On je rekao da kada je Aston Martin počeo sa kreiranjem SUV modela, da je istražio sve druge SUV modele na tržištu sa ciljem da DBX bude bolji od njih.

Aston Martin DBX

„Posetili smo Nirburgring sa velikim brojem SUV modela. Međutim, nismo ih vozili samo na stazi. Vozili smo ih i na Autobanu i to 300 km/h. Vozili smo ih u gradovima i preko polja“, rekao je Beker. „Šokiralo me to koliko su ti automobili sposobni. Upravo zbog toga smo naučili sve što smo mogli od njih i tražili način da to prilagodimo kupcima naših automobila. Da kreiramo SUV po njihovoj meri, koji će biti jednako sposoban, ako ne i bolji od ostalih SUV modela na tržištu“.

S obzirom da je DBX baziran na jedinstvenoj platformi, kompanija nije morala da „pozajmljuje“ od svojih postojećih vozila i da sve to modifikuje da odgovara SUV modelu, kao što to rade drugi proizvođači. Beker smatra da to kompaniji Aston Maritn daje prednost u odnosu na konkurenciju.

Aston Martin DBX će biti premijerno predstavljen pre kraja ove godine. Najverovatnije će se to desiti na Sajmu automobila u Frankfurtu ili u Los Anđelesu.

Aston Martin DBX

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery