Vesti

Aston Martin Vantage V12 Zagato se vraća!

Zajedno sa njim stiže i prelepa Speedster varijanta

Aston Martin Vantage V12 Zagato
529Pregleda

Kada je premijerno predstavljen 2011. godine, Aston Martin Vantage V12 Zagato je bio pravi “omaž” legendarnom DB4 GT Zagato modelu iz šeszedestih godina prošlog veka.

Aston Martin Vantage V12 Zagato

Njegovo srce je V12 agregat koji predstavlja savršenu kombinaciju sa dizajnerskim linijama za koje je zaslužna kompanija Zagato. Problem je bio u tome što je Aston Martin kreirao samo 150 Vantage V12 Zagato modela. Svaki od tih primeraka je prodat munjevito brzo i to po početnoj ceni od 330.000 funti, bez poreza.

Naravno, to se pokazalo kao sjajan finansijski potez za one koji su taj automobil kupili. Naime, sada se jedan primerak modela Vantage V12 Zagato prodaje po ceni većoj od milion funti! I to pod uslovom da se pojavi neki primerak koji se zapravo prodaje. U svakom slučaju, za one koji žele taj automobil, ali žele da on bude nov, stiže jedna dobra vest.

Aston Martin Vantage V12 Zagato

Naime, italijanska dizajnerska kompanija Zagato je odlučila da na tržište vrati model Vantage V12 Zagato. Odlučeno je da bude kreirano još 38 primeraka. Međutim, njih neće proizvoditi Aston Martin. Uz blagoslov britanskog proizvođača, kompanija Zagato Milano je postigla dogovor sa švajcarskom kompanijom AF Racing AG, partnerom kompanije Aston Martin. Da podsetimo, ta kompanija sarađuje sa britanskim proizvođačem na projektu hiper automobila Valkyrie.

Aston Martin Vantage V12 Zagato

AF Racing će Vantage V12 Zagato konstruisati u svom postrojenju. Svaki od 38 primeraka će nastati kao plod saradnje sa klijentom i kompanijom Zagato Milano.

Zvanično (i dugačko) ime ovog modela će Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged. To znači da će biti dostupne dve verzije, Coupe i Speedster. Koliko možemo videti na fotografijama, Speedster varijanta je inspirisana modelom Vanquish Zagato Speedster.

Aston Martin Vantage V12 Zagato

Ovo ograničeno izdanje koje će biti podeljeno na po 14 primeraka obe varijante modela Vantage V12 Zagato nastalo je kao omaž 100. rođendanu kompanije iz Milana.

Dostave prvih modela će početi tokom četvrtog tromesečja ove godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery