Vesti

Da li bi Tesla “Blade Runner” pikap mogao izgledati ovako?

Render fotografije

Tesla Pickup
1.59KPregleda

Tesla se polako priprema da predstavi svoj prvi, potpuno električni pikap model krejem godine. S tim na umu, dizajner Emre Husmen je zamislio kako bi voleo da taj model izgleda, te je kreirao render fotografije.

Tesla pikap render fotografije

S obzirom da je američki proizvođač električnih automobila do sada objavio samo jednu tizer fotografiju ovog modela, o njemu i njegovom dizajnu se malo toga zna. Ilon Mask je ovaj model opisao kao “futuristički, “Blade Runner” pikap”. Prema tome, možemo samo da se nadamo da će on bar ličiti na automobil sa ovih render fotografija.

Na prednjem delu ovog “render” kamioneta ističu se tanki LED farovi. Oni ne liče na farove ni jednog drugog Tesla automobila. Tu je i mali, lažni gril u podnožju branika.

Tesla pikap render fotografije

S obzirom da je vozilo potpuno električno, očekuje se da Tesla malo “produži” kabinu. Prema tome, ona bi bila nešto bliža “nosu” automobila nego kod ostalih pikapova. Na ovim render fotografijama vidimo da se vetrobransko staklo nalazi iznad prednje osovine, odnonso prednjih točkova.

Tesla pikap render fotografije

Takođe vidimo i veliko međuosovinsko rastojanje i vrata sa radikalnim, agresivnim dizajnom. Na zadnjem delu automobila se nalazi mali prostor za teret. Tu su i jedinstvene LED svetlosne jedinice.

Tesla pikap render fotografije

Ostaje da se vidi kako će izgledati Tesla pikap model, mada ne verujemo da će biti sličan ovom “konceptu”. Posebno ako u obzir uzmemo dizajn ostalih modela te kompanije i novog Model Y.

U svakom slučaju, Mask je naveo da će ovaj e-pikap imati napredno vešanje sa podesivim amortizerima i oscilacijama koje će se podešavati u zavisnoti od tereta. On je naveo i da će kamere pokrivati ugao od 360 stepeni. Takođe je rečeno i da će u njemu biti mesta za šest odraslih osoba i da će sa jednim punjenjem moći da pređe od 643 do 804 kilometara.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery