Vesti

AMSS uspešno organizovao takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“!

PR Saopštenje

Učesnici takmičenja Šta znaš o saobraćaju
1.44KPregleda

U organizaciji AMSS u hali V Beogradskog sajma, i u još 29 okruga u Srbiji, danas je uspešno održano jubilarno, 50. po redu, najstarije i najmasovnije domaće učeničko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”.

Šta znaš o saobraćaju

U 09.00 počelo je takmičenje u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova. U 10.00 je održano nadmetanje u vožnji bicikala na poligonu spretnosti. To je zapravo poligon praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se deca sreću u svakodnevnom životu.

Ispred Uprave saobraćajne policije ovoj manifestaciji prisustvovao je načelnik Nebojša Arsov. On je tom prilikom podelio nagrade najuspešnijim takmičarima. „Veoma sam ponosan na našu decu. Ona su  danas pokazala neverovatno znanje i umeće kada je poznavanje saobraćajnih propisa u pitanju. Mi smo tu da podržimo sve aktivnosti koje AMSS organizuje. Posebno one koje se sprovode u okviru edukacije o bezbednom učešću u saobraćaju i promociji saobraćajne kulture.“, rekao je Arsov čestitajući jubilej.

Prisutnima se obratio i predsednik AMSS Dejan Stojić. On je istakao da AMSS godinama uspešno organizuje akciju “Šta znaš o saobraćaju”. To dokazuje da AMSS kao društveno odgovorna institucija značajno doprinosi razvoju svesti o saobraćajnoj kulturi kod najmlađih u našoj zemlji.

Šta znaš o saobraćaju

AMSS ove godine u okviru takmičenja promoviše i kampanju “Bezbedno na biciklu”. Kampanja se sprovodi u saradnji sa FIA (Svetskom automobilskom federacijom), a u okviru Decenije akcije za bezbednost u saobraćaju. Osim toga u saradnji sa Crvenim krstom, našim takmičarima obezbedili smo na posebnom delu poligona edukaciju u pružanju prve pomoći.”, rekao je Stojić dodelivši nagrade najboljima.

Najuspešniji u generalnom plasmanu u ekipnom delu gradskog takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“ pokazali su se osnovci sa Zvezdare

Drugi po uspehu su takmičari sa Novog Beograda. Na treće mesto su se plasirala deca osnovnih škola iz Zemuna.

U pojedinačnom nadmetanju za učešće u nacionalnom finalu, koje će se u Beogradu održati 24. i 25. maja, u ekipu Beograd 1 plasirali  su se učenici Nemanja Tomović iz Obrenovca (C), Teodora Sekešan sa Novog Beograda (C), Andrej Todorović sa Zvezdare (B) i Nina Polić sa Zvezdare (B),   dok su mesto u ekipi Beograd 2 svojim rezultatom obezbedili učenici Stefan Bogdan sa Zvezdare (C), Iva Čeman sa Novog Beograda (C), Sava Stošić sa Zvezdare (B) i Katarina Petrović iz Obrenovca (B).

Posle nacionalnog finala, najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10 – 12 godina) predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA prvenstvu, koje se ove godine održava početkom septembra u Švajcarskoj.

Ovo takmičenje poznavanja saobraćaja ujedno je i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je i ove godine održano uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

PR Saopštenje

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery