AktuelnoVesti

Amerika ukida deo poreza na benzin

1.31KPregleda

Nižim porezom obuzdavaju cenu goriva

 

 

Pre dva dana uvedeno vanredno stanje u Americi u sektoru elektro energetike, preliva se i na druge oblasti.

 

Zbog naglog rasta cena goriva koje je probilo istorijsku granicu od 5 američkih dolara za galona benzina (3,8 litara) krenulo se u snižavanje poreza za 16 centi da bi kompezovale udar cena na ekonomiju.

 

 

Budući da je nacionalni prosek cene galona 4,67 dolara, sniženje cene za 16 centi ne zvuči posebno značajno ali je bitno kao početak borbe protiv divljanja cena goriva.

 

Okruzi Safok i Naso ograničili su porez na gas na cenu od 3 dolara, čime se preostali iznos cene goriva ne oporezuje. CBS News prenosi da je okrug Roklaed porez ograničio na samo 2 dolara, dok je u saveznoj državi Merilend porez suspendovan na mesec dana, što je rezultiralo znatno nižim cenama goriva.

 

Smanjenja i ukidanje poreza će koštati državu stotine miliona dolara.

 

 

Merilend procenjuje da će izgubiti oko 100 miliona dolara, Konektikat 90 miliona dolara, a Florida očekuje minus od 200 miliona dolara. Ipak, najviše će izgubiti Njujork, čak 585 miliona dolara, smatra guvernerka Keti Hočul.

 

 

Dobro izgleda biti neće, jer kažu ekonomski stručnjaci, kada se Amerika ekonomski nakašlje, Evropa dobije upalu pluća dok siromašni umiru od gladi.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery