AktuelnoVesti

Fer ponuda radnicima Fiata u Kragujevcu

7.21KPregleda

Posao u Fiat fabrici u inostranstvu, plata 850 evra i bonus od 17.000 evra

 

 

Kako sada stvari stoje, kriza sa radnicima Fiata u Kragujevcu nalazi se pred rešenjem (a možda i ne) jer im je osim zaposlenja u inostranstvu ponuđen i bonus od 17.000 evra ukoliko prihvate taj posao.

 

 

Izjašnjavanje radnika Fijata o odlasku na obuku u fabrike u inostranstvu počeće u sredu 8. Juna, i trajaće do 15. Juna, rekla je premijerka Ana Brnabić posle sastanka sa predstavnicima fabričkih sindikata i radnika.

 

Radnici bi išli na rad u inostranstvo u periodu od 18 i 24 meseca, a najveći deo, 80 odsto, u fabrike u Poljskoj i Slovačkoj”, kazala je Brnabić i dodala da svi radnici koji odu na obuku imaju garantovan posao kad se vrate u Kragujevac.

 

 

Za odlazak na rad u Slovačkoj radnici bi dobili bonus pre odlaska od 11.000 evra, neto plata bi im bila 800 evra, a po povratku u FCA dobili bi bonus od 6.000 evra. Slični uslovi su i za rad u Poljskoj, s tim što bi plata radnicima bila 850 evra.

 

Sindikalci opet nezadovoljni!!!

 

Međutim, iako za prosečnog radnika u privatnom sektoru ova ponuda zvuči nestvarno dobro, sindikalni vođa Zoran Miljković izražava nezadovoljstvo ponuđenim.

 

Nismo baš oduševljeni ovom ponudom jer znamo koliko se gore teško radi. Treba da se odvoji godinu i po ili dve o porodice. Ali ko god misli da to može, neka se prijavi. Hoćemo ovde da počnemo da radimo odmah. Mi koji ostajemo, videćemo kako i šta ćemo, jer nećemo inostranstvo ili otpremnine. Ako se ne dogovorimo, izači ćemo na ulice, ali se nadam da toga neće doći. Razgovaramo i o visini otpremnina, za koje mislim da su veoma niske“, rekao je  Miljković.

 

 

Izvor: N1/Nova.rs

 

3 Komentara

  1. Gospodine sindikalcu, iz Vase izjave zakljucujem da niste svesni svoje nesvesti. Sta treba da ucini drzava da bi Vama odgovaralo – da li je neko povlasceniji u ovoj drzavi od radnika fabrike automobila I sada Fiata.Necete u inostranstvo jer ,kako kazete, tamo se mnogo radi .Pa razumno je da ako Vas neko placa trazi I da se radi/Ili Vam je preslo u naviku da primate platu a da ne radite/ .Ako ste svesni situacije u svetu I da je zbog krize zatvoreno bezbroj febrika I firmi a bez ikakvog resenja za zaposlene,jasno Vam je da ne moze neko da Vam da posao odmah
    ali zato Vam nudi razumno /za razumne/ resenje. Mozda bi trebalo,kako bi Vam ispunili zelju,da Vam odmah nadju posao u nekoj drugoj stranoj febrici I da tamo radite I primate platu kao I ostali zaposleni./ naravno bez otpremnine/ .A sto se izlaska na ulicu tice,bolje idite ispred opstine -veliki prostor,tu su Vam I Vlast I Sindikat,pa njih ometajte u radu I resavajte problemse , ostavite ulice da normal no funkcionisu
    Mislim da nam je preko glave lupanja, zvizdanja ,uke I buke po ulucama,narod je oguglao na proteste ,a na kraju se svaki zavrsi tako sto se nadje resenje problema.
    U Vasem slucaju vec Vam je dato resenje ,na Vama je da izaberete nesto od ponudjenog . A da ne zaboravim- nemojte reci da jsu otpremnine mal,Siguran Sam da znate da li su je svi koji su ostali bez posla dobIli a ako jesu koliko .U Vasem slucaju cak I ne ostajete bez posla .
    Ukoliko Vam se komentar ne svidja-zao mi je, ali Vas komentar je iznudio moj komentar ,I za kraj savet- probajte da razmisljate razumno I donosite razumne odluke

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery