AktuelnoEco GreenVesti

Alpine postaje čisto električna marka uz lansiranje tri nova modela

1.15KPregleda

Alpine će postati proizvođač čisto električnih automobila, saopštili su šefovi ponovo rođene francuske marke

 

Kao deo ove trancizicije, u planu su tri nova modela: „hot heč“, krosover i naslednik A110, koji će biti razvijen u saradanji s Lotusom.

 

Po novoobjavljenom petogodišnjem planu Renault grupe, Alpine, Renault Sport Cars i Renault Sport Racing entiteti, sjedinjeni su pod marku Alpine. Renault kaže da će ovo pomoći razvoju „performantnih, autentičnih i ekskluzivnih sportskih automobila“.

 

Francuzi planiraju da sva tri nova modela lansiraju do 2025., uz nadu čelnika da će do tog vremena sam brend postati profitabilan.

 

Prvi od tri novajlije će verovatno biti „hot heč“ iz B segmenta, baziran na Renaultovoj CMF-B EV platformi. Za sada, nema bilo kakvih tehničkih informacija, ali Alpine obećava da će budući modeli profitirati na najnovijim inovacijama i ekspertizi iz Formula 1 tima. Nakon „hot heča“, uslediće krosover C segmenta, baziran na većoj CMF EV platformi.

 

Zatim, tokom 2024., Alpine će lansirati naslednika današnjeg A110, koji će biti razvijen u saradnji s britanskim specijalistima za sportske automobile iz Lotusa. Obe kompanije sprovode „sveobuhvatnu studiju izvodljivosti“, vezano za zajednički inežnjering, dizajn i razvoj automobila.

 

„Novi Alpine obuhvata tri brenda s odvojenom imovinom i oblastima u kojima se ističu, transformišući ih u osnažen, punopravni poslovni entitet“, objasnio je Loren Rosi, šef kompanije.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery