AktuelnoVesti

Alfa Romeo Stelvio Veloce Ti za 2021. stupio na scenu u Evropi

3.53KPregleda

Italijanski premijum SUV dobija paket opreme u Quadrifoglio maniru za Evropu, uz neka „sitnija“ ažuriranja kako za Stelvio, tako i Giuliju

 

Alfa Romeo Stelvio Veloce Ti za 2021. je debitovao u Evropi, pridruživši se Giuliji Veloce Ti. Ovu oznaku, poznavaoci će primetiti, koristio je i BMW, a ona označava „Turismo Internazionale“ u ovom slučaju, što znači da imamo posla s unapređenim performansama.

 

 

Veloce Ti se od niže pozicioniranih modela diferencira kroz revidiran stajling enterijera, uključujući standardni sjajno crni trim, niže usisne otvore iz Quadrifoglio modela, revidirani zadnji odbojnik s agresivnijom insertacijom u vidu difuzora i naplatke od 21 cola s pet otvora.

 

Što se unutrašnjosti tiče, ova „potperjanica“ pozajmljuje od snažnijeg „brata“ sportska sedišta presvučena kožom i alkantarom, mada Sparco kadice od ugljeničnih vlakana ostaju ekskluzivno dostupne za Quadrifoglio verziju.

 

 

U druge elemente vredne pomena se ubrajaju obloge retrovizora od ugljeničnih vlakana, zatamnjena stakla, aluminijumske polugice za menjanje stepena prenosa i „Stelvio“, „Q4“ i „Veloce Ti“ oznake.

 

Kupci na „Starom kontinentu“ će moći da biraju između dva motora: 2,0-litarskog turbobenzinca s 280 ks i 400 Nm i 2,2-litarskog turbodizela s 210 konja i 470 Nm. Obe varijante dolaze s „Q4“ pogonom na sve točkove i osmostepenim automatskim menjačem.

 

 

Stelvio Veloce Ti se na taj način pridružuje postojećoj Giuliji Veloce Ti, koja s krosoverom deli unapređenja unutar kabinskog prostora, a od niže pozicioniranih modela se distancira crnim trimom i dodatkom u vidu zadnjeg spojlera, pozajmljenog od QV modela.

 

 

I ostatak Giulia/Stelvio ponude je prošla kroz manje izmene za modelnu 2021. godinu, u koje su uključeni Euro 6d sertifikacija za sve pogonske varijante, novi alu naplaci do 21 cola, i podrška za čitav niz digitalnih usluga, uključujuči „My Alfa Connect“ smartfon aplikaciju.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery