970_250_eko
Vesti

Ford Mustang Shelby GT500 – prvi serijski primerak prodat po ceni od 1,1 miliona dolara

Sav novac od prodaje ide u fond za pronalaženje leka za dijabetes

Ford Mustang Shelby GT500
870Pregleda

Kreg Džekson, predsednik i izvršni direktor kompanije Barret-Jackson, je postao vlasnik prvog serijskog primerka modela Ford Mustang Shelby GT500. On je taj automobil platio 1,1 miliona dolara.

Ford Mustang Shelby GT500

Kao što je i bilo očekivano, prvi serijski Mustang Shelby GT500 (VIN 001) je bio zvezda aukcije na kojoj je prodat.

Dobre vesti su da je sav prihod od prodaje namenjen istraživanjima za pronalazak leka za Tip 1 dijabetesa kod dece. Novac će biti doniran JDRF organizaciji, koja je vodeća na polju istraživanja dijabetesa. 

Ford Mustang Shelby GT500

“Šansa da se postane vlasnik prvog serijskog modela Ford Shelby GT500 se javlja samo jednom u životu. Ono što je još važnije jesta činjenica da će sav prihod od prodaje tog automobila biti namenjen istraživanjima o dijabetesu. Tako da je to win-win situacija za svakog”, rekao je Džo Hajnrih, predstadnik globalnih operacija kompanije Ford.

Novi Ford Mustang Shelby GT500 je najnoviji prozivod duge saradnje između Kerloa Šelbija i kompanije Ford. Ovaj “musle” automobil čija je proizvodnja ograničena će se prodavati na tržištu SAD i Kanade. Ispod njegove haube se krije V8 agregat radne zapremine 5,2 litara koji razvija preko 700 konjskih snaga.

Više o modelu Ford Mustang Shelby GT500 možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery