Vesti

Baterije modela VW ID.3 će imati garanciju u trajanju od osam godina!

Nove informacije

VW ID.3 garancija na baterije
2.51KPregleda

Pre zvaničnog lansiranja potpuno električnog VW ID.3 modela koje je zakazano za kraj godine, nemački proizvođač je otkrio da će baterije sa tog modela imati garanciju od osam godina.

VW ID.3

Predstavnici kompanije Volkswagen su istakli da nemački proizvođač automobila daje garanciju na baterije koje će se naći u gami ID linije električnih vozila. Trajanje garancije je određeno na osam godina, ili 160.000 kilometara. Oni su navel ii da će baterije i nakon tog perioda zadržati kapacitet od najmanje 70%.

“Naš cilj je da baterije traju koliko i automobili”, rekao je Frenk Blum, jedan od zvaničnika kompanije VW.

Podsećamo, model VW ID.3 će biti dostupan u tri konfiguracije. Uvodni model će imati bateriju kapaciteta 45 kWh i autonomiju od 330 kilometara sa jednim punjenjem. Oni koji žele nešto veću autonomiju će moći da kupe model sa baterijom od 58 kWh. Taj model će sa jednim punjenjem moći da pređe i do 420 kilometara puta. Na kraju, najskuplji VW ID.3 model će imati bateriju od 77 kWh. On će sa jednim punjenjem moći da pređe do 550 kilometara puta.  

Volkswagen je početkom ovog meseca potvrdio da je preko 20.000 ljudi već naručilo model VW ID.3. Takođe je najavljeno da se do Sajma automobila u Frankfurtu očekuje još 30.000 porudžbina. Prvih 30.000 primeraka ovog modela koji će biti proizvedeni će zapravo biti specijalni VW ID.3 1ST modeli opremljeni baterijom srednjeg kapaciteta. Ti modeli će biti dostupni u četiri boje i sa tri paketa opreme. Oni će takođe imati veće točkove, glasovnu kontrolu i navigaciju.

1 Komentar

  1. […] Ranije smo saznali da će se ovaj model prodavati u tri konfiguracije. Uvodni model će imati bateriju kapaciteta 45 kWh i autonomiju od 330 kilometara sa jednim punjenjem. Oni koji žele nešto veću autonomiju će moći da kupe model sa baterijom od 58 kWh. Taj model će sa jednim punjenjem moći da pređe i do 420 kilometara puta. Na kraju, najskuplji VW ID.3 model će imati bateriju od 77 kWh. On će sa jednim punjenjem moći da pređe do 550 kilometara puta. […]

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery