Vesti

Predstavljen je “osveženi” Lexus GX – Od sada i sa Off-road paketom opreme!

A mislili ste da BMW X7 ima ogromnu masku (gril)!

Lexus GX
937Pregleda

Od kako je predstavljen BMW X7, čini se da se svaka diskusija o njemu svodi na njegovu ogromnu masku (gril). Ljudi kao da su zaboravili da je Lexus uradio nešto slično sa modelom GX kada je po prvi put “osvežio” drugu generaciju tog modela, 2014. godine.

Lexus GX

Sada, kada je predstavljen model Lexus GX za 2020. godinu (drugi redizajn iste generacije), ogromna maska je ostala, s tim što je sada izrađena tako da izgleda gotovo duplo veće nego maska s modela X7. Sa bočnih strana ove ogromne maske se sada nalaze novi LED farovi sa trostrukim svetlosnim snopovima. Ti farovi su sada deo standardne opreme na svim GX modelima.

Sport Design

Luksuzni podbrend kompanije Toyota će kupcima model Lexus GX ponuditi i opcionalni Sport Design paket opreme. On će biti dostupan na Premium i Luxury izdanjima modela Lexus GX. Taj paket podrazumeva zadnji difuzor, mat crni završetak izduvne cevi, kućišta bočnih retrovizora u metalik sivoj boji i slično. Tu su naravno i aluminijumske felne veličine 19 cola. Takođe, ovaj paket opreme znači i da su sedišta iz drugog reda zamenjena sedištima koja su odvojena i podesiva.

Lexus GX

Off-Road paket

Još jedna od novina jeste Off-Road paket opreme. On je ograničen samo za modelu u Luxury izdanju. Taj paket podrazumeva nekoliko dodatnih kamera, Multi-Terrain režim vožnje, hladnjak menjača i zaštitu ispod rezervoara za gorivo. Sve ovo doprinosi tome da se ovaj SUV još bolje ponaša prilikom vožnje po nepristupačnom terenu. To naravno uz pomoć 4.6-litarskog V8 agregata koji razvija 301 KS (225 kW) i 446 Nm obrtnog momenta. Agregat je povezan sa šestostepenim automatskim menjačem. Tu je i Torsen diferencijal i naravno, pogon na svim točkovima. Vučni kapacitet ovog modela je 2.948 kilograma.

Lexus Safety System+ je sada standardan na svim Lexus GX modelima. On podrazumeva inteligentna “duga” svetla, upozorenje na napuštanje trake na putu, sistem upozorenja na sudar, detekciju pešaka i adaptivni tempomat.

Enterijer je manje-više ostao isti. Izuzetak je to što su sada dostupni novi materijali kao što su Rioja crvena koža i slično.

Lexus GX

Cene modela Lexus GX tek treba da budu objavljene. Trenutni model u GX 460 varijanti se prodaje po ceni od 52,505 dolara.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery