AktuelnoEco GreenVesti

Xiaomi će lansirati svoj model automobila pre Applea

2.76KPregleda

Xiaomi je jedan od tehnoloških giganata koji su potvrdili svoje namere u vezi s proširenjem poslovanja na automobilsku oblast.

 

Kineska kompanija 24 časa dnevno radi trenutno na tome.

 

 

Međutim, Xiaomi još uvek ne želi da obelodani previše informacija u vezi s projektom lansiranja automobila, tako da, mada znamo da Kinezi rade na novom elektromobilu, još uvek nemamo ideju kako će izgledati kada bude pristigao na tržište.

 

Ipak, po lokalnim izveštajima, Xiaomi će svoje prvo vozilo lansirati za tri godine, a taj rok u suštini u potpunosti ima smisla.

 

Kineski proizvođač želi direktno da se stavi naspram željno očekivanog Apple Cara, a izvori bliski dešavanjima sugerišu da američka kompanija planira da svoj autonomni EV lansira najranije 2025.

 

Dakle, Xiaomi želi da njegov model već bude na tržištu kada Apple bude skinuo veo sa svog auotmobila, verovatno nastojeći da obezbedi tržišni udeo koji neće ispuštati nakon toga.

 

 

U dotičnom izveštaju se takođe ističe nešto što zvuči prilično ambiciozno u kratkoročnom smislu. Naime, čini se da Xiaomi planira da implementira godišnja osveženja, što znači da bi novi modeli mogli biti plasirani svake godine nakon lansiranja 2024. Ovaj pristup bi bio eksploatisan tri godine, kako se čini, jer se kineska firma nada da će na taj način uspeti da se pozicionira kao etablirani igrač u automobilskom sektoru.

 

Naravno, još uvek je mnogo nepoznanica u vezi sa Xiaomijevim automobilom, ali je potpuno jasno da je kineski tehnološki gigant veoma ozbiljan povodom čitave priče.

 

Lej Džan, osnivač i šef Xiaomija, lično vodi projekat, što samo ukazuje koliko je ulazak u automobilsku industriju važan za kompaniju na dugoročnom planu.

 

Poslednjih nekoliko meseci, Xiaomi je zauzet investiranjem i preuzimanjem manjih kompanija koje se bave razvojem automobilske tehnologije, uz sopstvenu poslovnu jedinicu zaduženu za razvoj električnih automobila, koja broji 300 zaposlenih.

 

Vrele Gume

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery