Vesti

VW SMV koncept – Najveći SUV iz Volkswagena do sada!

Premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Šangaju!

VW SMV Koncept
1.43KPregleda

Volkswagen je osim svog novog, potpuno električnog ID. Roomzz koncepta na Sajmu automobila u Šangaju predstavio i svoj novi SUV koncept po imenu SMV. Reč je o najvećem SUV-u kompanije Volkswagen do sada.

VW SMV Koncept

Naravno, SMV je za sada samo koncept vozilo. Međutim, očekuje se da on uskoro stigne i do serijske proizvodnje. Namenjen je kupcima iz Kine koji imaju velike porodice. Poseduje sedam sedišta i veći je od modela Atlas sa dužinom od 5.100 mm.

Kao i većina VW modela u današnje vreme, i SMV je baziran na MQB platformi. Uvodna varijanta je opremljena dvolitarskim TSI agregatom, a prodavaće se i sa 2,5-litarskim TSI VR6 EA390 agregatom.

VW SMV Koncept

Povezan sa sedmostepenim DSG menječom i 4Motion pogonom na sve točkove, šestocilindarski agregat razvija 295 KS i 499 Nm obrtnog momenta.

Za sada se ne zna još puno toga o modelu SMV, a nisu objavljene ni slike enterijerea. Međutim, s obzirom na njegove dimenzije možemo pretpostaviti da će u njemu biti dovoljno mesta za sedam odraslih osoba. Očekuje se da on bude opremljen i većim ekranima infotejnemnt sistema i instrument table.

VW SMV Koncept

Kada je reč o spoljašnjem dizajnu, možemo videti da je SMV izrađen prateći novi dizajnerski pravac kompanije VW. Odlikuje ga zakrivljena i “zasečena” hauba, veliki lukovi iznad točkova i LED farovi.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery