Vesti

VW planira novi krosover za 2021. godinu!

Kako se navodi, reč je o sportsko-urbanom krosover modelu

VW Taigun
1.37KPregleda

VW se kasno pridružio SUV/krosover maniji, ali je i te kako nadoknadio izgubljeno vreme. Naime, ovaj nemački proizvođač je predstavio nekoliko novih modela među kojima su i T-Cross i T-Roc.  

 

Po svemu sudeći, u planu je još jedan krosover model, koji će se, kako se spekuliše, proizvoditi u Pamploni u Španiji. Za sada nema puno informacija o tom modelu, ali se navodi da će on imati „sportko-urbani“ dizajn, te da će njegova proizvodnja početi u drugoj polovini 2021. godine.

Kako se spekuliše, ovaj model će biti član Polo porodice modela, a prodavaće se sa hibridni i električnim pogonskim sklopom. Još uvek nema detaljnih informacija, ali pretposavljamo da će on biti baziran na MQB platfromi. Uostalom, na istoj su bazirani i modeli Polo i T-Cross koji se takođe proizvode u Pamploni.

To svakako ima smisla, pre svega zbog toga što bi VW na taj način uštedeo dosta novca kada su u pitanju troškovi porizvodnje. Ipak, ostaje da se vidi kako će VW uspeti da distancira ovaj model od modela T-Cross. Naime, T-Cross je lansiran na tržište krajem prošle godine. On se prodaje sa različitim benzinskim i dizel agregatima koji razvijaju do 148 KS (110 kW).

Međutim, T-Cross je dostupan samo sa pogonom na prednjim točkovima i, kako stoje stvari, neće se prodavati u elektrifikovanoj formi. Moguće je da će novi krosover dobiti pogon na svim točkovima, što bi svakako bilo pozitiva stvar.

VW Taigun

Napomena: Na fotografijama je koncept model VW Taigun

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery