Predstavljamo

Predstavljen je osveženi Audi SQ7 TDI!

Osveženi spoljašnji dizajn i enterijer, bez promena ispod haube!

Audi SQ7 TDI
2.98KPregleda

Nakon nešto više od tri godina na tržištu, Audi SQ7 TDI je ove godine prošao kroz manju restilizaciju, tako da sada više podseća na novi Q7, ali i na performantni SQ8.

Audi SQ7 TDI

Kada je o promenama na spoljašnjem dizajnu reč, one su ograničene na nove farove i masku (gril). Tu su i nove branici na prednjem i zadnjem delu, a tu je i hromirana lajsna koja povezuje zadnje svetlosne jedinice. Četvrtaste izduvne cevi su zamenjene okruglima, a tu su i nove felne.

Sa druge strane, enterijer modela Audi SQ7 TDI je mesto koje je pretrpelo najveće promene. Tako sada „osveženi“ model ima dva ekrana na centralnoj konzoli. Gornje ekran je zapravo ekran infotejnment sistema, a preko ekrana koji je smešten ispod njega se pristupa kontrolama klime.

Ističu se i nešto „sjajniji“ materijali, ali i digitalna instrument tabla. Kao opcija je dostupan HUD ekran (head-up), Alexa virtuelni asistent, Wi-Fi prenosna tačka, glasovne komande i slično. Tu je i navigacija, vrata sa „mekim“ zatvaranjem, Bang & Olufsen ozvučenje i ambijentalno osvetljenje…

Naime, iako restilizovan, Audi SQ7 TDI i dalje poseduje isti četvorolitarski twin-turbo V8 dizel agregat. On i dalje razvija 429 KS (320 kW) i 900 Nm obrtnog momenta. Kao i ranije, modelu Audi SQ7 TDI je za ubrzanje iz mesta do 100 km/h potrebno 4,8 sekudni, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h.  

Standardni Quattro permanenti pogon na svim točkovima je upraen sa osmostepenim tiptronic menjačem. Tu je i upravljanje svim točkovima. Kao opcija su dostupne veće, unapređene karbon-keramičke kočnice.

Audi će za „osveženi“ SQ7 TDI početi da prima narudžbine več krajem meseca. Očekuje se da on u salone širom Evrope stigne već u septembru. Početna cena će biti 94.900 evra za model sa pet, i 96.420 evra za model sa sedam sedišta.

Audi SQ7 TDI

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery