Vesti

VW ID.R postavio novi rekord na Nirburgringu!

Ovaj električni automobil kompanije VW je krug na legendarnoj stazi završio za samo 6 minuta i 5,336 sekundi!

VW ID.R Nirburgring rekord
1.46KPregleda

Glasine su se ovoga puta obistinile. Volkswagen je postavio novi rekord za električna vozila na stazi Nirburgring sa modelom ID.R!

VW ID.R Nirburgring rekord

Za volanom modela VW ID.R bio je Roman Dima. On je krug na Nordsšlajfeu izvozio za 6 minuta i 5,336 sekundi. Time je prethodni rekord koji je postavio Pitet Dumbrek sa modelom NIO EP9 potpuno uništen. Da budemo precizniji, vozilo kompanije VW je bilo brže za čak 40,564 sekudni. Da napomenemo i da je Dima tokom kruga na “zelenom paklu” imao prosečnu brzinu od 206,96 km/h.

VW ID.R Nirburgring rekord

Nakon što je postavio rekord, Dima je izjavio: “Biti rekorder na Nordsšlajfeu je nešto što me čini jako ponosnim. ID.R je savršeno pripremljen za ovaj poduhvat i zaista je bilo pravo uživanje skretati u krivinama pri velikim brzinama”.

VW ID.R Nirburgring rekord

Ushićenje povodom postavljanja rekorda je sa Dimom podelio i predsednik kompanije VW, Herbert Dajs. On je naveo da je Nordsšlajfe izrazito težak test za serijska vozila. Dodao je da je ID.R savršeno savladao stazu, te da je ponosan što je vozilo njegove kompanije postavilo rekord za vozila bez emisije štetnih gasova na legendarnoj stazi. On je zatim čestitao Dimi i rekao je da VW sada sa ponosom može da tvrdi da je ID.R “odobren od strane Nirburgringa”. To je posebno važno za VW, jer će ta kompanija uskoro početi sa lansiranjem flote električnih vozila, počevši sa modelom ID.3.

VW ID.R Nirburgring rekord

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery