Vesti

Prvi trejler za filmski spektakl “Ford v Ferrari”!

Kristijan Bejl i Met Dejmon nas vode nazad u šezdesete!

"Ford v Ferrari"- 24 časa Le Mana
1.43KPregleda

Jedna od najpoznatijih priča iz automoto sporta uskoro će oživeti na filmskom platnu. Reč je o priči o rivalstvu Forda i Ferrarija, a film se zove „Ford v Ferrari“. Glavne uloge se pripale Metu Dejmonu koji tumači Kerola Šelbija i Kristijanu Bejlu (Ken Majls). Tu je i Džon Berntal kao Li Lakoka.

"Ford v Ferrari" prvi trejler

“Ford v Ferrari” je film koji će oživeti rivalstvo između kompanija Ford i Ferrari u borbi za pobedu na trci “24 časa Le Mana” 1966. godine.

Naime, nakon što su pregovori po kojima je Ford hteo da kupi Ferrari propali, Henri Ford Drugi (u filmu ga tumači Trejsi Lets) je bio jako besan. Iz tog razloga je naredio ljudima iz njegove kompanije da nađu nekog ko može konstruisati automobil koji će pobediti Ferrari na trci “24 časa Le Mana”. Cilj mu je bio da pobedi samog Enca Ferarija kog u filmu igra Remo Girone.

Na osnovu prvog trejlera možemo zaključiti da je u film “Ford v Ferrari” uloženo dosta truda i novca. Upravo iz tog razloga ne možemo sakriti ushićenje. Takođe, glavni glumci su sjajni i izgledaju posvećeno, kao i uvek.

Fokus u ovom filmu je stavljen na Kena Majlsa. On je vozač trkačkih automobila koji je rođen u Britaniji. Takođe, velika pažnja je posvećena i Kerolu Šelbiju. A vi znamo da je to čovek koji je zaslužan za to što je Ford GT40 postao legenda kakvu danas poznajemo.

Iza ovog ostvarenja stoji studio 20th Century Fox. Taj studio je od 2013. pokušavao da oživi ovu neverovatnu priču o rivalstvu između američke i italijanske kompanije. Međutim, projekat je zaživeo tek kada je Džejms Mangold (poznat između ostalog po ostvarenju „Walk the Line“ o legendarnom Džoniju Kešu) pristao da radi na njemu, a premijera je zakazana za 15. novembar.

"Ford v Ferrari" prvi trejler

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery