Online plus

Vrele Gume na Sajmu automobila u Beču!

Uživo

Sajam automobila u Beču
2.41KPregleda

Kao i svake prethodne, i ove godine smo se nakon praznika uputili u Beč. Tamo se svake godine u ovo doba održava Sajam automobila koji predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje četvorotočkaša sa starog kontinenta.

Sajam automobila u Beču

Tradicionalno, Sajam automobila u Beču otvara automobilsku izložbenu sezonu u Evropi. Na bečkom sajmu predstavlja se veliki broj proizvođača sa velikim brojem modela. Nemali broj njih ima svetsku, evropsku ili barem austrijsku premijeru. Posetioci imaju prilike da vide vozila svih cenovnih kategorija, od onih najskupljih, do automobila za one sa “plićim džepovima”. Sve u svemu, sa ovog sajma možemo izvući sledeću pouku: Budućnost je električna!

Tamo je naš Miroslav Šosberger, pa da vidimo koji modeli su mu zapali za oko i  kameru.

Britanska tradicija, nemački kvalitet, kineska proizvodnja. MG se vratio na veliku scenu novim izdanjem električnog SUV-a. 

MG electric SUV

On ima 263 kilometara realne autonomije. Za samo 40 minuta, baterije se pune do 80 posto. Cena sitnica, 31.000 evra!

Tu je i Porsche Taycan Turbo. Nema tu ni T od turbo, ali tu je elektro pogon snage 460 kw! 

U pauzi sajma, Vrele Gume u poseti muzeju gradskog saobraćaja u Beču.

T-Roc R Showcar: Lowrider iz VW-a koji razvija 300 KS za let na najnižoj visini od asfalta.

SEAT Mii electric: Kompozicija za urbano zujanje. Razvija 83ks, od 0-100 za 12.3 sekundi, autonomija preko 200 kilometara. Cena već od 21.000 evra.

Tu je i Cupra Tavascan Concept. Razvija 235 kw snage, spreman da prestiže sve i svakog punih 450 kilometara pre nego što mu opet zatreba utikač. Jedva čekamo serijsku verziju, a vi?

ŠKODA Vision iV – poslednji konceptualni korak pre serijske proizvodnje koja je najavljena za ovu godinu. Dva elektromotora sa ukupno 225 kW, autonomija do 500km, 80% kapaciteta baterije puni se za 30 min.

I na kraju, da vidimo kako to radi Suzuki. Ovaj brend će u Austriji, za svaki prodati automobil, zasaditi po jedno drvo. Bravo.

Tu su i hostese. A evo i još nekih zanimljivih modela. Uživajte u fotografijama. 

Ostanite uz Vrele Gume!

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery