AktuelnoOnline plusVesti

Vozom po Hyundai

2.57KPregleda

Nova dimenzija automobilskih testova, prvo vozom…

 

 

Možda je pomalo lično, ali ne odoleh da napišem ove misli koje se roje…

 

Od svojih nabrojanih 32 godine, najmanje 3 decenije slušam gotovo istu rečenicu prvo u okviru porodice (mama & tata & pas & kravata) a kasnije i redakcije: “ko i kako iz Novog Sada ide po test automobil u Beograd i kako ga vraćamo”.

 

 

Samo zbog puta Novi Sad-Beograd sam ponekad u trenucima automobilsko – duševne krize poželela da menjam svoj pogled na Petrovaradinsku Tvrđavu i kasnije Dunavski Park, za “krletku” u BLOKU.

 

 

Najčešće su se decenijama u nazad za redovne redakcijske aktivnosti  vozila dva automobila iz Novog Sada, jedan kao “taxi” do odredišta gde preuzimamo test vozilo, što je uvek posebno “radovalo” najmlađe članove redakcije koji nisu krali bonove za benzin.

 

Nakon obavljenog testa, princip je isti ali u drugom smeru.

 

 

Doduše, retko se dešavalo da vežemo testiranja po našem patentiranom principu “ključ za ključ” što je formula za danas vratim jedan a odmah uzmem drugi model na test ili bar pređem prko puta ulice u Borči.

 

Računam, u proseku sa do sada preko 1,5K testiranih vozila da je na gore opisano medijsko izveštavanje, potpuno nepotrebno prevezeno oko 300K kilometara i potrošeno bar 30 tona goriva i emitovano oko 40.000 kg CO2.

 

 

Zašto je danas istorijski dan…!?

 

 

 

Jednostavno, od Novog Sada do Novog Beograda sam stigla vozom za 34 minuta po ceni prosečne putarine, provozala sam se biciklom do centrale Hyundai Srbija i već sa manje od dva sata vremena od polaska iz Novog Sada predala Hyundai Venue ekipi iz produkcije.

 

 

 

 

Dan i model koji će ostati zabeleženi kao početak novog doba u našem poslu koji toliko volimo!

 

 

 

Lara Piroški

 

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery