AktuelnoVesti

KLM na nivou iz 2019.

1.45KPregleda

Avijacija se vraća na brojnost letova pre pandemije

 

 

 

 

Prepandemijska 2019. godina u turističkoj industriji se često uzima kao parametar uspešnosti. Holandska avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines, usled povećane potražnje, povećava kapacitete svojih letova čime će od 27. marta gotovo dostići nivo poslovanja iz 2019. godine.

 

 

 

U svom letnjem redu letenja, od 27. marta do 29. oktobra, KLM će imati direktne letove do 167 destinacija, pokrivajući 96 evropskih i 71 interkontinentalno odredište. Značajno povećanje potražnje dovelo je i do otvaranja avio-linija za nove destinacije u Aziji, Africi i Sjedinjenim Američkim Državama.

 

 

Avio-linija Beograd-Amsterdam, uvedena prošle godine u mrežu KLM-ovih letova se pokazala kao izuzetno uspešna.

 

 

 

 

Podsetimo, maja 2021. KLM se posle 30 godina pauze ponovo vratio u Beograd sa dnevnim letom na ovoj liniji, da bi već u julu 2021. povećao broj nedeljnih letova između Beograda i Amsterdama sa 7 na 12.

 

 

Kako se ukidaju putna ograničenja u Evropi, potreba za avio-prevozom raste. KLM-ov odgovor na ovu situaciju je proširenje kapaciteta na evropskim linijama za 10% u odnosu na prošlu godinu, što  ukupno iznosi oko 16 miliona raspoloživih mesta u avionima. 

 

 

KLM je takođe povećao kapacitet i na svojoj mreži interkontinentalnih letova za 17% u odnosu na prošlu godinu, dostižući identičan kapacitet onom iz 2019. godine na mreži letova za SAD.  S druge strane, dodavanjem Ostina u mrežu letova, KLM će po prvi put direktno leteti do 12 destinacija u SAD.

 

 

Letovi za Kijev, Sankt Peterburg i Moskvu i dalje su obustavljeni

 

 

 

 

U Aziji se putna ograničenja i dalje razlikuju od zemlje do zemlje, ali potražnja raste za destinacijama kao što su su  Filipini, Tajland, Singapur i Bali, dok će na najavljeno ublažavanje putnih restrikcija u Indiji  KLM odgovoriti povećanjem frekvencija u Delhi i Mumbaj.  Zbog snažnih putnih restrikcija koje su i dalje na snazi u Kini, kapacitet letova za ovu zemlju je i dalje nizak. S druge strane, letovi za i iz Južne Koreje, Japana i Kine traju dva sata duže zbog toga što KLM ne leti ruskim vazdušnim prostorom.

 

 

Kapacitet letova za Južnu Ameriku jednak je onom iz 2019. godine, a letovi za 10 afričkih destinacija imaće povećanu frekvenciju.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery