Vesti

Volvo bi uskoro mogao predstaviti dva nova člana SUV game!

Jedan manji, pozicioniran ispod modela XC40, i jedan veći, pozicioniran iznad modela XC90!

Volvo XC40 i XC90
1.57KPregleda

Ako je verovati najnovijim glasinama, kompanija Volvo planira da prošiti svoju SUV gamu. Naime, postojećoj SUV gami bi se moglo pridruiti još dva modela.

Volvo XC40 i XC90

Kako se navodi, jedan od njih će biti pozicioniran ispod modela XC40, a drugi iznad modela XC90. Ovaj drugi model će na taj način postati SUV perjanica švedskog brenda.

Naime, tokom intervjua koji je nedavno dao za Auto Express,  izvršni direktor kompanije Volvo, Hakan Samjuelson, rekao je da švedski proizvođač namerava da prošiti svoju gamu, i to u segmentima koji su najtraženiji na tržištu

„Naša strategija je rast, ali ne kroz čisto povećanje kapaciteta proizvodnje. Želimo da budemo što bolji i uspešniji u segmentima u kojima već imamo sjanu ponudu. Sada želimo da još više rastemo, i imamo kapacitete za tako nešto“, rekao je Samjuelson. „Naravno, ne isključujemo mogućnost novih modela u našim ključnim segmentima kao što je SUV. Upravo razmatramo tako nešto. Ne obacujte mogućnost da će Volvo uskoro predstaviti nove SUV modele. Možda jedan manji i jedan veći. Iznenadićemo vas u bliskoj budućnosti“, dodao je on.

Veruje se da će prvi od tih modela imati slične dimenzije kao Audi Q2 i Mini Countryman. To znači da bi on trebalo da bude dugačak oko 4 metara, i da bude postavljen na smanjenoj varijatni CMA platforme. Što se imena tiče, Volvo na raspolaganju već godinama ima oznake XC10, XC20 i XC30. Prema tome, švedski proizvođač se može odlučiti za bilo koju od ovih oznaka.

„Naša linija SUV modela je jaka, ali uvek može biti jača. Zato nikad ne recimo nikad“, rekao je Samjuelson.

Što se nove perjanice u SUV segmentu tiče, on bi mogao poneti oznaku XC100. Pretpostavlja se da će taj model na tržište stići 2022. godine. On bi mogao biti baziran na potpuno novoj platformi nazvanoj SPA2. Ta platforma može podržati vozila dužine do 5,5 metara. Volvo XC100 će najverovatnije deliti komponente sa novim Polestar modelom koji je, kako se veruje, takođe SUV velikih dimenzija.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery