AktuelnoVesti

Volkswagenovi zaposleni dobijaju još jednu rundu bonus isplata zbog pandemije

1.39KPregleda

Pandemija koronavirusa negativno utiče na brojne industrije i ekonomiju generalno već dve godine. Automobilska industrija je jedna od pogođenih oblasti, a kompanije se trude da nagrade radnike koji nastavljaju da rade uprkos rizicima.

 

Jedna od tih firmi je Volkswagen AG. Nemački proizvođač je objavio da će njegovi zaposleni, koji rade u fabrikama u matičnoj zemlji, dobiti još jednu rundu „koronavirus premije“, kao priznanja za vredan rad poslednjih meseci.

 

Bonus od 500 evra, retrospektivna je isplata za period od jula 2021. do februara 2022.

 

Isplata će se obaviti krajem ovog meseca uz redovnu mesečnu platu koju će dobiti zaposleni i neće biti oporezovana, tako da će radnici dobiti punu sumu.

 

„Poslednjih meseci, pandemija je naše zaposlene stavila na veliki ispit, bilo da rade na domaćim ili udaljenim lokacijama. Fleksibilnost i neumoljivo posvećenje koje su pokazali, nešto je čemu želimo da odamo priznanje. To je razlog novog bonusa vezanog za koronavirus“, rekao je Gunar Kilijan, šef odeljenja za ljudske resurse.

 

Šegrti, dualni studenti i doktorandi, takođe će dobiti bonus za dodatne napore koje su imali zbog pandemije. Oni će dobiti do 300 evra.

 

Prva runda VW-ovih bonusa je isplaćena u junu 2021., za period od marta 2020. do juna 2021. Suma je iznosila 1.000 evra.

 

Paket ekonomske pomoći nemačke vlade povodom pandemije koronavirusa je sve ovo omogućio. On omogućava poslodavcima da svojim zaposlenim isplate do 1.500 bonusa, oslobođenog poreza i doprinosa za socijalno osiguranje.

 

Ovo nije prvi put da neki proizvođač isplaćuje „korona“ bonuse radnicima. Decembra 2020., Daimler je iz istih razloga svojim zaposlenim isplatio po 1.000 evra.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery