Vesti

Volkswagen sa američkog tržišta opoziva modele Golf R, Audi A3 i Audi TT

Zbog rizika od požara

VW Golf R
2.13KPregleda

Volkswagen sa američkog tržišta opoziva nekoliko primeraka modela Golf R. Razlog za to je rizik od požara koji može nastati zbog neispravnih delova.

VW Golf R

Američka NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) je izdala saopštenje u kojem se navodi da na određenim automobilima postoji problem crevom za gorivo koje se može odvojiti od agregata. Na taj način može da dođe do curenja goriva, koji bi moglo da se zapali.

Utvrđeno je da 526 primeraka modela Golf R, koji su proizvedeni u period između 13- mart ai 8. avgusta ove godine, ima taj problem. Ostali Golf R modeli proizvedeni tokom ove godine nemaju taj problem.

VW Golf R

Volkswagen je objavio da će vlasnici tih automobila biti obavešteni od 1. februara, te da će sve popravke biti besplatne.

Istraživanjem je otkriveno da i neki drugi modeli iz okvira VW grupacije imaju sličan problem. To su Audi A3 u sedan i kabriolet verziji, TT Coupe i TT Roadster. Svi modeli su proizvedeni tokom 2018. godine.

Ukupno će biti opozvano 1.620 vozila. Tu spada 516 primeraka modela Golf R, 820 primeraka modela A3 u sedan i 105 primeraka modela A3 u kabriolet verziji, kao i 128 jedinica modela TT Coupe i 51 TT Roadster.

Vlasnici svih ovih modela će dobiti obaveštenja početkom februara, kada će biti pozvani da zakažu pregled automobila kod ovlašćenih serivsera. Neispravni delovi će biti zamenjeni novim.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery