Vesti

Subaru Forester STI i Impreza STI koncepti debituju sledećeg meseca

Na Sajmu automobila u Tokiju

Subaru Forester STI koncept
3.38KPregleda

Performantni krosoveri su bili oksimoron pre nego što je taj segment postao izuzetno popularan. Postao je popularan pre svega zahvaljujući nemačkom “svetom trojstvu”, kompanijama Mercedes, BMW i Audi. Najnoviji proizvođač koji će dobiti predstavnika u tom segmentu jeste Subaru, koji će sledećeg meseca u Tokiju predstaviti koncept model Forester STI.

Novi Subaru Forester STI koncept će biti predstavljen 11. januara, a ofarban je u ekskluzivnu “Fighter Grey” sivu boju spoljašnjosti. Na njemu se ističu i alu-felne veličine 19 cola i performantni Brembo kočioni sistem.

Subaru Forester STI koncept

Ovaj konpcet ima i redizajniranu masku (rešetku) hladnjaka koja prati šablon pčelinjeg saća. Tu su i STI oznake, agresivniji prednji branik. Uočljivi su i produženi pragovi i šeiri zadnji branik sa žutim detaljima.

Subaru još uvek ne otkriva detalje o performansama, ali je navedeno da će ovaj krosover imati prerađeni e-Boxer pogonski sklop. To svakako nije puno informacija, ali znamo da standardni Forester e-Boxer ima četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara kojem asistira electromotor koji razvija 12 konjskih snaga (10 kW) i 65 Nm obrtnog momenta. Ukupna izlazna snaga ovog krosovera sa tim pogonom je 143 “konja” (107 kW) i 188 Nm obrtnog momenta. Naravno, STI verzija bi trebalo da ima daleko veću snagu.

Subaru Impreza STI

Osim modela Forester STI, Subaru će u Tokiju predstaviti i Impreza STI koncept. O tom hečbek modelu se zna veoma malo. Na osnovu fotografija vidimo da će on imati aerodinamični “body-kit” sa prednjim spliterom i širim pragovima.

Ovaj model je takođe opremljen restilizovanom maskom (rešetkom) hladnjaka i aluminijumskim felnama. Tu je i krov crne boje i novi zadnji branik na čijoj se sredini ističu završeci izudvnih cevi.

Subaru će na Sajmu automobila u Tokiju predstaviti i WRX STI koji je opremljen STI performantnim komponentama. O njemu nije puno toga rečeno, ali se navodi da će imati Recaro sportska sedišta i BBS felne veličine 19 cola.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery