AktuelnoVesti

Volkswagen izgubio sud! Oštećenom 26.000 evra

4.43KPregleda

Prva samostalna tužba protiv VW u aferi „dizelgejt“ rešena u korist TDI kupca

 

Pravda je spora ali dostižna! Nemački Vrhovni sud, juče je potvrdio presudu osnovnog Suda u Koblencu kojom se nalaže da Volkswagen mora isplatiti kupcu VW Sharan TDI odštetu u visini od 26.000 evra.

 

 

Vrhovni sud je zaključio da je tužioc „svesno i nemoralno“ oštećen od strane tuženog. Nadalje se zaključuje kako je Volkswagen „sistemski i dugotrajno“ u prodaju puštao vozila čiji su motori bili programirani za prikazivanje lažnih podataka. Sve to se odvijalo, kako stoji u sudskoj odluci, u sklopu „strategije kompanije“.

 

Podsetimo, VW je već nagodbom od 830 miliona eura obeštetio 260.000 nemačkih vlasnika modela sa spornim TDI motorima (ukupno je Dieselgate skandal VW do sada koštao enormnih 33 milijarde eura).

 

Ova odluka vezana za samostalnu tužbu oštećenog vlasnika, sigurno će po domino principu uticati i na ostale oštećene da podnesu privatne tužbe. Kako se pretpostavlja, još oko 60.000 kupaca Nemačkoj nisu ušli ni u jedan oblik sudskog procesa protiv VW.

 

Svakako ovo ne bi previše u normalnim okolnostima brinulo VW, međutum uzdrmana krizom, auto industrija pa i VW sigurno sada imaju mnogo teži put rešavanja ovakvih i sličnih problema!

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery