Vesti

Volkswagen i Ford blizu konačnog dogovora po pitanju razvoja električnih i autonomnih vozila!

Uskoro bi trebalo da bude poznato više detalja

Volkswagen i Ford saradnja
1.3KPregleda

Volkswagen i Ford su jako blizu konačnog dogovora po pitanju zajedničkog razvoja tehnologije električnih i autonomnih vozila, ako je verovati najnovijim informacijama.

Volkswagen i Ford saradnja

Naime, tokom govora održanog na skupu kojem je prisustvovalo preko 500 ljudi iz vrha kompanije u Nemačkoj, izvršni direktor Volkswagen-a, Herbert Dajs, izjavio je da pregovori sa američkim proizvođačem automobila, kompanijom Ford dobro napreduju, te da su jako blizu postizanja konačnog dogovora, prenosi Bloomberg.

“Bez jake uloge na američkom tržištu, koje je još uvek naša najslabija tačka, rizikujemo da se nađemo u nezavidnoj situaciji. Danas smo kompanija na koju u velikoj meri utiče kinesko tržište. Moramo da učinimo sve što je u našoj moći da ostavimo dubok trag i na zapadu”, rekao je Dajs.

Naime, Volkswagen i Ford su pre nekog vremena objavili da počinju saradnju pilikom razvija kombija i pikap modela. Predstavnici obe kompanije su još tada izrazili želju da tu saradnju podignu na još viši nivo.

Volkswagen i Ford saradnja

Ipak, detalja o potencijalnoj saradnji pri razvoju električnih i autonomnih vozila za sada ima veoma malo. Očekuje se da VW investira u podbrend kompanije Ford po imenu Argo AI. Reč je o kompaniji koja se bavi kreiranjem tehnologije autonomnih vozila. Taj sporazum o investiciji bi mogao biti ozvaničen već početkom sledećeg meseca. To bi bio logičan potez s obzirom da je VW nedavno okončao saradnju sa kompanijom Aurora, koja se bavi tehnologijom autonomne vožnje.

Zvaničnici koncerna Volkswagen veruju da će partnerstvo sa kompanijom Ford doneti mnoge beneficije.

Nemački brend se trenunto suočava sa padom prodaje i u Kini, gde je prodaja automobila najniža u nekoliko poslednjih godina.

Volkswagen i Ford saradnja

Izvor: Bloomberg

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery