Vesti

“Osveženi” Renault Espace – nove špijunske fotografije!

Promene će biti minimalne

Renault Espace
2.71KPregleda

Peta generacija modela Renault Espace lansirana je na tržište krajem 2014. godine. Po pravilima autoindustrije, došlo je vreme za “osveženje” u vidu redizajna i unapređenja tehnologije.

Renault Espace

Čak i nakon pet godina na tržištu, mora se priznati da Renault Espace i dalje izgleda “sveže”. To je samo dokaz da je dizajnerski tim francuskog proizvođača u ovaj model uložio puno truda. Koketirajući u isto vreme i sa segmentom minivan modela i sa segmentom krosovera, Renault Espace po mišljenju mnogih poseduje jedan od najoriginalnijih dizajna u svojoj kategoriji.

Prema tome, sasvim je razumljivo to što Renautl ne želi da taj dizajn drastično menja. Kao što smo viđali i na ranijim špijunskim fotografijama uslikanih prototipova, kamuflažom su prekriveni samo prednji i zadnji deo automobila. Prema tome, velike su šanse da će samo ti delovi modela Espace zapravo biti redizajnirani.

Ovoga puta su se pojavile nove špijunske fotografije na kojima vidimo ovaj model prilikom testiranja u Španiji. Zahvaljujući njima, sada imamo bolji uvid u to kako će izgledati farovi i zadnje svetlosne jedinice. Sva svetla na ovom modelu će imati LED tehnologiju. U svakom slučaju, na farovima su promene veče nego kod zadnjih svetlosnih jedinica.

“Osveženi” Espace će pratiti dizajnerski pravac sa novih modela francuskog proizvođača. To znači da će on dobiti novu masku (gril) i restilizovani branik sa integrisanim LED pokazivačima pravca koji će biti repozicionirani. Zadnji branik će takođe biti modifikovan, ali u manjoj meri nego prednji.

Još uvek nema fotografija enterijera, ali očekuju se manje promene. Tu se pre svega misli na unapređen infotejnment sistem sa verovatno većim ekranom osetljivim na dodir. Takođe, očekuje se i veći broj sistema za asistenciju vozaču.

Ne očekuju se veće promene ni po pitanju mehanizacije

Neće biti većih promena ni kada je reč o pogonskim opcijama. Naime, Renault je nedavno paleti motora dodao 1.8-litarski turbo benzinski agregat koji razvija 222 konjske snage. Takođe, 1.6-litarski dCi turbo dizel je zamenjen novim dvolitarskim dCi agregatom koji je dostupan u varijantama koje razvijaju 158 i 197 konjskih snaga.

Očekuje se da “osveženi” Renault Espace bude predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu u septembru.

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery