Vesti

Volkswagen i Ford bi uskoro mogli da se ujedine!?

Najveće spajanje u industriji na pomolu!?

2.47KPregleda

Prema najnovijim informacijama koje su preneli mediji iz Detroita, dva giganta autoindustrije, koji su u junu postali strateški partneri, koncerni Volkswagen i Ford bi uskoro mogli da se ujedine!

Naime, kompanije Ford i Volkswagen su u junu potpisali Memorandum o međusobnoj saradnji, što je dovelo do toga i jedna i druga kompanija već ostvare brojne beneficije. Kako se ispostavilo, taj Memorandum bi uskoro mogao da postane i “temelj” na kojem će nastati strateško partnerstvo između dva giganta automobilske industrije.

Analitičari iz Detroita ističu da njihovo partnerstvo već prevazilazi tržište komercijanih vozila, zbog kojeg je i potpisan sporazum. Upravo iz tog razloga pojedini stručnjaci smatraju da bi Ford i Volkswagen lako mogli postati jednaki partneri i stvoriti najveću jedinstvenu kompaniju u industriji.

Kako se navodi, nemačka kompanija bi od saradnje sa Fordom mogla da profitira zahvaljujući njegovoj snažnoj poziciji na američkom tržištu, posebno u segmentu SUV i pikap vozila. Sa druge strane, Ford bi partnerstvom sa Volkswagenom dobio jaču poziciju na evropskom tržištu, gde mu trenutno ne ide baš najbolje.

Osim toga, oba proizvođača bi mogli da profitiraju zajedničkim radom prilikom konstrukcije platformi koje bi im omogućile da prošire ponudu modela.

Da podsetimo i da je Ford nekada bio pionir u oblasti povezanoj sa tehnologijom električnih vozila, ali sada daleko zaostaje na tom polju za Volkswagenom. Sa druge strane, VW je na lošem glasu (posebno u SAD) nakon afere “Dizelgejt”.

Stručnjaci smatraju da je trenutak potencijalne saradnje savršen. Ford se suočava sa brojnim izazovima, dok radi na radikalnoj transformaciji kompanije. Ta transformacija uključuje izbacivanje tradicionalnih sedan modela i kupea iz ponude u SAD, te prelazak na električne i autonomne automobile uz masivnu ekspanziju pikap, krosover i SUV segmenta.

Ljudi koji su blisko upoznati sa ovom temom su medijima iz Detroita rekli da su pregovori između dve kompanije uveliko u toku, a da li će oni bit ii uspešni, samo će vreme reći.

Izvor: The Detroit Bureau

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery