Vesti

Stiže i Porsche Taycan Sport Turismo!

Špijunske fotografije

807Pregleda

U jednom izveštaju koji se pojavio pre nekog vremena pisalo je da Porsche planira da krajem 2021. godine na tržište lanisra serijski model koji će biti baziran na konceptu Mission E Cross Turismo.

Naravno, tada su to bile samo spekulacije, Međutim, sada su se pojavile prve špijunske fotografije Gran Turismo verzije modela Mission E. Naravno, u međuvremenu smo saznali da će se model Mission E zapravo zvati Taycan, što znači da na ovim fotografijama po prvi put vidimo model Porsche Taycan Sport Turismo (shooting brake forma karoserije).

Prema tome, iako Taycan još uvek nije ni zvanično predstavljen, već smo dobili priliku da se radujemo dolasku dva nova potpuno električna vozila sa petoro vrata iz Porsche-a. Jedan od njih će biti u caravan (shooting brake) varijanti što znači više prostora za putnike na zadnjoj klupi ali i veći kapacitet prtljažnika, što je nešto što će veliki broj ljudi sigurno znati da ceni.

Još jedna indikacija da će Porsche zadržati oznaku Gran Turismo jeste činjenica da prototip sa fotografija nema povišen klirens ni dodatnu plastičnu zaštitu iznad točkova. Prema tome, svima kojima se više dopala Sport Turismo verzija modela Panamera od istog automobila sa “fastback” formom karoserije, će se sigurno dopasti i novi Taycan Sport Turismo.

Jedan od razloga zbog kojih je Tesla Model S postala jako popularna jeste njena snaga i ubrzanje prilikom vožnje na pravoj liniji. Očekujemo da se slično desi i sa modelom Taycan koji će prema informacijama posedovati dva elektromotora koji će ukupno razvijati oko 592 konjske snage, zahvaljujući čemu će ovaj model od 0 do 100 km/h ubrzavati za manje od 3,5 sekundi.

Predstavnici kompanije tvrde da će sa jednim punjenjem ovaj model moći da pređe i do 500 kilometara po NEDC ciklusu, što je svakako još jedna pozitivna stvar.

Očekuje se da Porsche model Taycan predstavi tokom sledeće godine, a da će njegova prodaja početi 2020. što znači da će ubrzo nakon toga biti predstavljena i njegova “praktičnija” verzija.

Fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery