AktuelnoVesti

Volkswagen Golf i dalje najprodavaniji model automobila u Evropi (i Nemačkoj)

1.77KPregleda

Volkswagen je objavio da je oko 312.000 jedinica Golfa Mk8 isporučeno kupcima u Evropi prošle godine, tako da je ovaj model (ponovo) najprodavaniji na Starom kontinentu, kao i u Nemačkoj, gde je nove vlasnike pronašlo 133.900 primeraka

 

„S Golfom 8, mi nasavljamo uspešnu priču prethodnih generacija. Ovaj automobil nastavlja da postavlja tehničke standarde u mnogim dimenzijama. Nakon izbijanja pandemije koronavirusa u proleće, narušeno je tržišno lansiranje, koje je upravo bilo počelo, a Golf je imao dosta toga da nadoknadi u drugoj polovini godine“, rekao je Ralf Brandšteter, šef Volkswagenovog sektora putničkih automobila.

 

Osma generacija Golfa je prvobitno započela s isporukama u oktobru 2019., da bi se kasnije pridružili i drugi derivati u vidu modela GTI, GTD, R i GTE. Volkswagen je takođe napomenuo da je do kraja prošle godine jedan od tri prodata Golfa bio hibrid, a povećanje potražnje je bilo naglašeno u drugoj polovini 2020., jer je oko 179.000 od 312.000 prodato tokom tog perioda.

 

Golf nije jedini model koji se dobro pokazuje u tržišnom smislu u Nemačkoj, jer su Tiguan i Passat u 2020. bili drugi, odnosno treći najbolje prodavani automobili.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery