AktuelnoDizajnVestiZanimljivosti

V8 motor manji od novčića, koji zapravo „radi“ (VIDEO)

1.08KPregleda

Postoje istinski talentovani ljudi, koji od parčeta drveta mogu da naprave magiju u vidu replika automobila, što smo mnogo puta viđali ranije. Međutim, momak o kojem je reč, uradio je nešto kudikamo složenije: sićušan V8 motor, čiji se klipovi zapravo kreću!

 

Ideja je došla od tinejdžera iz Litvanije, koji tvrdi da ima „neutoljivu želju da razume kako stvari funkcionišu“. On je još malih nogu upoznat s obradom drveta, a uz to je pasionirani ljubitelj emisija kao što su „MythBusters“ i „How It’s Made“.

 

 

On je čak pokrenuo YouTube kanal pod nazivom Generic Woodworking, na koji frekventno podiže snimke novih projekata. Od pravljenja modela automobila od drveta do kreiranja drvenih menjačkih kutija i pogonskih vratila, njegove ruke oblikuju sve što se tiče mehanike.

 

 

Ovoga puta je nadmašio sebe. Doduše, on je rezbario motore u drvetu i ranije, ali ovoga puta je izazov bio daleko veći. Iskoristio je ploče od hrastovine i breze, kao i ražnjiće za roštilj, da bi repliku V8 motora učinio manjom od kovanice.

 

 

Klipovi, koje je na neki način učinio pokretnim, jedine su komponente koje „rade“, što je naravno posledica sićušnih dimenzija ove kreacije. Ipak, bez obzira na to, rezultat je impresivan, posebno uzimajući u obzir da su veličine 3 milimetra.

 

On je čak pokazao kakve je greške napravio tokom procesa, jer rad na nečem tako sitnom, obično ne prođe bez teškoća. Mladi Litvanac je demonstrirao kako polomljeni parčići, manji od zrna pirinča, mogu biti popravljeni.

 

 

Nakon sklapanja svih delova, „startovao“ je motor (klipove). U jednom od postova na Redditu, kaže da je iskoristio suve lubrikante da bi redukovao otpor radilice. Njegov mali V8 motor čak može da se zagreje, bar tako kreator kaže.

 

 

Zaista, rezultat je impresivan, posebno uzimajući u obzir sitne dimenzije. Inače, ovaj talentovani momak je napravio i veće verzije motora, neverovatno realistične, što samo dodatno pokazuje njegove sposobnosti.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery