Vesti

Uživo: Sajam automobila u Beču

Vienna Autoshow 2019

3.26KPregleda

Sajam automobila u Beču je najveći automobilski događaj u Austriji. On se održava svake godine tokom prve polovine januara i predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje automobila sa starog kontinenta.

Istini za volju, Sajam automobila u Beču možda nije popularan kao Sajam u Detroitu koji predstavlja najvažniji događaj u automobilskoj industriji na početku godine. Ipak, kako je najavljeno da će se održavanje Sajma automobila u Detrotiu od sledeće decenije održavati u drugo vreme, možda bečki sajam postane još popularniji.

Na bečkom sajmu predstavlja se veliki broj proizvođača sa velikim brojem modela, od kojih nemali broj njih ima svetsku, evropsku ili barem austrijsku premijeru. Posetioci imaju prilike da vide vozila svih cenovnih kategorija, od onih najskupljih, do automobila za one sa „plićim džepovima“. Tamo je naš Miroslav Šosberger, pa da vidimo koji modeli su mu zapali za oko i  kameru.

Rolls-Royce Cullinan

Interesantno je što je Rolls-Roys Cullinan prvo imao premijeru u zemaljama poput Bugarske i Mađarske, koje čak nemaju ni zvanične dilere tog proizvođača. Izgleda da je Balkan postao važan. Ovaj model je danas premijerno predstavljen austrijskoj javnosti, a najbolje ga opsiuje sledeća rečenica: “Cullinan nije Rolls-ov SUV, on je Rolls-Royce među SUV modelima”.

Na izložbenom štandu Rolls-Royca je i Silver Ghost Bespoke Collection. Priznajemo, komplikovano ime za automobil koji je jedan od ogrničene serije od 35 komada. Ideja je da se rafiniranom opremom enterijera oda počast prvom Silver Ghost-u iz 1907. godine.

Hyundai i30 N

Hyundai i30 N  je trkački automobil. On je tu da se kupcima da do znanja da je i običan i30 N jaka mašina, odnosno vrhunski “hot heč”. Hyundai je jos izložio i električni model Kona i Nexo sa pogonom na gorivne ćelije.

Hyundai i30N

Tu je i Suzuki Jimny na kog smo zaista dugo čekali.

Volkswagen je izložio koncept I.D. Buzz koji bi na tržište u serijskoj verziji trebalo da stigne 2020. godine. Svoju austrijsku premijeru ima i model VW T-Cross.

Škoda Scala

Više o ovom modelu možete pročitati ovde, a ako je suditi po interesovanju za njega, on će biti bestseller. Škoda je predstavila i svoja dva koncepta Vision E i Vision RS.

Skoda Scala

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery