Vesti

Uslikan je Mercedes-Maybach GLS!

Skoro bez ikakve kamuflaže

Mercedes Maybach GLS
1.34KPregleda

Luksuzni SUV model sa značkom brenda Maybach, premijeru bi trebalo da ima tokom ove godine, verovatno u novembru na Sajmu automobila u Los Anđelesu.

Mercedes Maybach GLS

Najnovije špijunske fotografije takođe potvrđuju da će kao baza poslužiti nova generacija Mercedesa GLS. Takođe, proizvodnja Mercedes-Maybacha GLS će se odvijati u Tuskalusa fabrici u Alabami (gde se pravi i novi GLS). Ovaj model će biti glavni konkurent SUV automobilima kao što sui Rollce-Royce Cullinan i Bentley Bentayga.

Iako su promene na spoljašnjosti ograničene, enterijer ovog Maybach modela će biti znatno drugačiji od enterijera modela GLS.

Naime, Mercedes-Maybach GLS će se od običnog GLS-a razlikovati po upadljivijoj prednjoj maski (grilu). Ona će na serijskom primerku biti u hromirana. Očekuju se i veći točkovi. Enterijer će biti prostaraniji sa sa najkvalitetnijim materijalima i bogatijom opremom. Takođe, ovaj model će na zadnjem delu imati i opciona individualna sedišta za maksimalni komfor putnika.

Mercedes-Maybach GLS će pre svega biti namenjen kupcima u Kini i na Bliskom Istoku. Po svemu sudeći pod haubom bi mogao da se nađe 4.0-litarski twin-turbo V8 agregat sa 460 do 480KS. Naravno, uz pogon na sva četiri točka i 9-stepeni automatski menjač. Postoji mogućnost da dobije i 6,0 litarski V12 agregat.

Takođe, verovatno će se pojaviti i plug-in hybrid varijanta sa nekih 480KS.

Što se cene tiče, osnovni Mercedes-Maybach GLS bi mogao da košta nekih 200.000 dolara, čime će postati i najskuplji automobil koji će se proizvoditi u SAD-u.

Špijunske fotografije: Carscoops

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery