Predstavljamo

Predstavljeni su BMW M8 Gran Coupe i M8 Competition Gran Coupe!

Premijera

BMW M8 Gran Coupe i M8 Competition Gran Coupe
6.85KPregleda

BMW je danas i zvanično predstavio „ekstremnije“ varijante modela BMW Serije 8 Gran Coupe. Reč je naravno o modelima M8 Gran Coupe i M8 Competition Gran Coupe!

BMW M8 Gran Coupe i M8 Competition Gran Coupe

Pre svega malo podsećanje. Naime, sem dodatnog para vrata, Serija 8 Gran Coupe ima i za 200 mm duže međuosovinsko rastojanje u poređenju sa standardnom „osmicom“. Sam automobil je duži za 230 mm.

Nove performantne varijante, M8 Gran Coupe i M8 Competition Gran Coupe ispod haube kriji twin-turbo 4.4-litarski V8 agregat. On razvija 592 KS (441 kW) i 750 Nm obrtnog momenta kod „standardnog“ M8 Gran Coupe modela, i 617 KS (460 kW) i 750 Nm obrtnog momenta kod M8 Competition Gran Coupe modela.

Agregat je povezan sa osmostepenim M Steptronic menjačem preko kog se snaga šalje zadnjim ili svim točkvoima.

Zahvaljujući ovoj konfiguraciji, M8 Gran Coupe iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 3,3 sekundi. Maksimalna brzina je ograničena na 305 km/h kod modela sa opcionalnim M Driver paketom. Model M8 Competition Gran Coupe do „stotke“ ubrzava za jednu desetinku brže (3,2 sekundi) i takođe postiže maksimalnu brzinu od 305 km/h. To je i te kako impresivno, posebno ako u obzir uzememo činjenicu da je ovaj model težak čak 1980 kg. Zapremina prtljažnika iznosi 440 litara.

Naravno, deo M paketa i ovde čine agresivniji „aero body-kit“ od ugljenikovih vlakana (prednji spojler, otvori za vazduh, zadnji difuzor, zadnji spojler), crni prednji „bubrezi“, sportski podešeno i adaptivno oslanjanje, xDrive pogon na sva četiri točka (sa aktivnim M diferencijalom i 2WD modom vožnje), sportski izduvni sistem sa četiri izduvne cevi… Tu su i M alu-felne od 20 inča, jače kočnice (kao opcija će se nuditi i karbon-keramičke kočnice), kao i novi detalji u enterijeru (sportska sedišta i M volan, digitalni instrumenti, head-up displej…)

Kao opcija će biti dostupni i M Carbon paket za eksterijer koji dodaje još više elemenata od ugljeničnih vlakana.

Proizvodnja će početi u novembru, a isporuke su planirane za januar 2020. Što se cena tiče, M8 Gran Coupe košta 168.000 evra, dok za M8 Competition Gran Coupe treba izdvoijiti 176.000 evra.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery