Predstavljamo

Predstavljeni su BMW M8 Gran Coupe i M8 Competition Gran Coupe!

Premijera

BMW M8 Gran Coupe i M8 Competition Gran Coupe
649Pregleda

BMW je danas i zvanično predstavio “ekstremnije” varijante modela BMW Serije 8 Gran Coupe. Reč je naravno o modelima M8 Gran Coupe i M8 Competition Gran Coupe!

BMW M8 Gran Coupe i M8 Competition Gran Coupe

Pre svega malo podsećanje. Naime, sem dodatnog para vrata, Serija 8 Gran Coupe ima i za 200 mm duže međuosovinsko rastojanje u poređenju sa standardnom “osmicom”. Sam automobil je duži za 230 mm.

Nove performantne varijante, M8 Gran Coupe i M8 Competition Gran Coupe ispod haube kriji twin-turbo 4.4-litarski V8 agregat. On razvija 592 KS (441 kW) i 750 Nm obrtnog momenta kod “standardnog” M8 Gran Coupe modela, i 617 KS (460 kW) i 750 Nm obrtnog momenta kod M8 Competition Gran Coupe modela.

Agregat je povezan sa osmostepenim M Steptronic menjačem preko kog se snaga šalje zadnjim ili svim točkvoima.

Zahvaljujući ovoj konfiguraciji, M8 Gran Coupe iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 3,3 sekundi. Maksimalna brzina je ograničena na 305 km/h kod modela sa opcionalnim M Driver paketom. Model M8 Competition Gran Coupe do “stotke” ubrzava za jednu desetinku brže (3,2 sekundi) i takođe postiže maksimalnu brzinu od 305 km/h. To je i te kako impresivno, posebno ako u obzir uzememo činjenicu da je ovaj model težak čak 1980 kg. Zapremina prtljažnika iznosi 440 litara.

Naravno, deo M paketa i ovde čine agresivniji “aero body-kit” od ugljenikovih vlakana (prednji spojler, otvori za vazduh, zadnji difuzor, zadnji spojler), crni prednji “bubrezi”, sportski podešeno i adaptivno oslanjanje, xDrive pogon na sva četiri točka (sa aktivnim M diferencijalom i 2WD modom vožnje), sportski izduvni sistem sa četiri izduvne cevi… Tu su i M alu-felne od 20 inča, jače kočnice (kao opcija će se nuditi i karbon-keramičke kočnice), kao i novi detalji u enterijeru (sportska sedišta i M volan, digitalni instrumenti, head-up displej…)

Kao opcija će biti dostupni i M Carbon paket za eksterijer koji dodaje još više elemenata od ugljeničnih vlakana.

Proizvodnja će početi u novembru, a isporuke su planirane za januar 2020. Što se cena tiče, M8 Gran Coupe košta 168.000 evra, dok za M8 Competition Gran Coupe treba izdvoijiti 176.000 evra.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery