Vesti

U Nemačkoj počela prodaja modela VW Golf Mk8!

Novi detalji

VW Golf Mk8
2.46KPregleda

Kupci u Nemačkoj već mogu naručiti novi VW Golf Mk8. On je u ovom trenutku dostupan sa četiri agregata i novim “Life” paketom opreme.

VW Golf Mk8

Volkswagen je izmenio ponudu modela Golf, te će nova generacija biti dostupna u četiri paketa opreme. To su uvodni “Golf”, gore pomenuti “Life” i oni skuplji, “Style” i “R-Line”.

Uvodni “Golf” Golf Mk8 će se prodavati po ceni manjoj od 20.000 evra kada stigne na tržište, početkom 2020. godine. On će imati pregršt standardne opreme i sistema asistencije vozaču. Tu se misli na Car2X, sistem za održavanje vozila u jednoj traci, pomoć pri kočenju u hitnim slučajevima sa nadgledanjem pešaka i biciklista. Tu su još i digitalna instrument tabla, infotejnment sistem sa online servisima, automatska klima i LED farovi i zadnje svetlosne jedinice.

“Life” paket svemu gore navedenom dodaje i Discover Pro infotejnment sistem sa glasovnim kontrolama. Tu su i kožom presvučeni volan i ručica menjača, bežični punjač i slično. Novi Golf Mk8 u “Life” paketu sa 1.5 TSI agregatom koji razvija 128 KS će se prodavati po ceni od 27.510 evra u Nemačkoj.

Paleta motora novog Golfa podrazumeva dve benzinske i dve dizel opcije, u početnoj fazi. Među njima su 1.5-litarski TSI u dve varijante, od kojih jedna razvija 128, a druga 147 KS. Tu je i dvolitarski TDI dizel agregat u takođe dve verzije. Jedna ravzija 113, a druga 147 KS.

Dizel agregat je nov i poseduje Double AdBlue Injection tehnologiju. Po rečima Volkswagena, on smanjuje emisije štetnih gasova i do 80%. Takođe, ovaj novi agregat troši za 17% manje goriva.

I TSI i TDI agregati su upareni sa novim šestostepenim manulenim menjačem. On takođe doprinosi smanjenju emisije štetnih gasova. Snažniji dizelaš je dostupan samo sa sedmostepenim DCT menjačem.

VW obećava još pogonskih opcija početkom sledeće godine, među kojima će biti i plug-in hibrid koji će razvijati oko 240 KS.

VW Golf Mk8

1 Komentar

  1. Svaki sledeci trosi manje… od cega – koga, …. to onda ispada da ovaj od nekog prethodnog trosi XXZZYY manje a to bi bilo verovatno potrosnja “0“, al nije ovo karakteristika “ISTINE““ samo kod VW-a, i drugi nas MAZU-lazu svaki put kad objavljuju podatke o smanjenju potrosnje…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery