Vesti

U Japanu se nakon 37 godina obustavlja proizvodnja modela Mitsubishi Pajero!

Još jedan automobil odlazi u legendu

Mitsubishi Pajero
2.07KPregleda

Proizvodnja modela Mitsubishi Pajero će biti obustavljena u avgustu. Na taj način je još jedan legendarni automobil stigao do kraja svog puta (njegov je trajao 37 godina).  

Mitsubishi Pajero

Međutim, pre nego što proizvodnja bude u potpunosti obustavljena, Mitsubishi će klijentima ponuditi ograničenu “Final Edition” varijantu. Ona će biti proizvedena u svega 700 primeraka.

Mitsubishi Pajero Final Edition je baziran na modelu Pajero Exceed. Ova verzija kao standardnu opremu ima panorama prozor i šine na krovu. Kupci se mogu opredeliti i za Final Edition Accessory paket opreme koji podrazumeva zadnji spojler, poklopac za rezervnu gumu i “zavesice” sa Pajero značkama.

Mitsubishi Pajero

Enterijer je opremljen elektronski podesivim prednjim sedištima, kožnom presvlakom i slično.

Srce modela Mitsubishi Pajero Final Edition je 3,2-litarski dizel četvorocilindraš koji razvija 187 KS (140 kW) i 441 Nm obrtnog momenta. Motor je povezan sa petostepenim automatskim menjačem i pogonom na svim točkovima.

Ovaj model će se prodavati po ceni od 36.217 evra. Kupci će dobiti specijalne nalepnice i Mitsubishi sat koji pravi kompanija Citizen.

Mitsubishi Pajero Final Edition

Iako se Pajero više neće proizvoditi u Japanu, predstavnici kompanije Mitsubishi su naveli da će on i dalje biti dostupan na drugim tržištima (Australija i Bliski Istok).

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery