AktuelnoVesti

Toyotina demonstracija moći u Le Manu

Nekad bilo Ford vs. Ferrari

TOYOTA GAZOO Racing
1.13KPregleda

Predstavljanjem modela GR Super Sport na legendardnoj stazi najavljena treća pobeda u nizu

 

Hiperautomobil GR Super Sport vratio se u svoj duhovni dom i imao prvu javnu vožnju, kao deo procesa njegovog razvoja koji i dalje traje. Sve to dešavalo se pred sam početak 88. trke „24 sata Le Mana“ na stazi La Sarthe.

 

GR Super Sport

 

Kako i dolikuje vozilu koje je bazirano na dvostrukom (sad već trostrukom) pobedniku Le Mana, trkačkom automobilu TS050 Hybrid, prilagođeni razvojni model GR Super Sport, prerađen u kabriolet i u kamuflažnoj odeći GR-a, napravio je demonstracioni krug pre učešća u svečanosti vraćanja trofeja Le Mana za ovogodišnju trku. Za upravljačem bio je Alex Wurz, bivši vozač Toyota GAZOO Racing-a.

 

TOYOTA GAZOO Racing.

 

Ubrzo nakon svečanosti, započela je ovogodišnja, jednom odložena, trka „24 sata Le Mana“. Predstavnici Toyota GAZOO Racing-a, dva TS050 Hybrid-a borila su se i izborila za pobedu treću godinu zaredom.

 

Toyota GAZOO Racing

 

TS050 Hybrid je stvarao istoriju u Le Manu od svog premijernog nastupa 2016. godine, obezbedivši Toyoti prve pobede na La Sartheu, uz najbrži krug ikada i važeći najbrži krug trke. Ta dostignuća bila su inspiracija za GR Super Sport, hiperautomobil s pedigreom i performansama trkačkog automobila.

 

Toyota GAZOO Racing

 

Ovaj model odražava posvećenost Toyota GAZOO Racinga korišćenju auto-sporta za stvaranje sve boljih drumskih automobila. On takođe simbolizuje i sve užu vezu između trkačkih i drumskih proizvoda brenda. Radi daljeg naglašavanja ovog značajnog odnosa, Toyota GAZOO Racing će 2021. učestvovati u FIS Svetskom prvenstvu u trkama izdržljivosti (WEC). Njih podrazumeva i „24 sata Le Mana“, kao i druge legendarne noćne staze. Japanski sportski brend će učestvovati sa sa dva trkačka prototipa „Le Mans Hypercar“, bazirana upravo na modelu GR Super Sport.

 

TOYOTA GAZOO Racing.

 

A dok neke od ovih automobila ne budemo imali prilike da vidimo kod nas, barem u nekoj revijalnoj vožnji, pogledajte nešto najbliže im što smo nedavno testirali. Toyota GR Supra.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery