AktuelnoVesti

NAIAS u Detroitu se pomera za septembar 2021.

840Pregleda

Ne radi se samo o Kovidu-19

 

Decenijama, NAIAS u Detroitu je održavan u januaru. Nakon događaja iz prošle godine, organizatori su ga „prekvalifikovali“ u letnji šou, s planom da ove godine bude održan u junu. Međutim, koronavirus je održavanje salona odložio za 2021., ali izgleda da nema ništa od „letnje šeme“, jer je sve ponovo odloženo za septembar 2021., a tako će, kako stvari stoje, biti i ubuduće.

 

„Razgovarali smo s mnogim partnerima, posebno proizvođačima, i oni podržavaju promenu datuma“, rekao je šef NAIAS-a, Rod Alberts.

 

Novi datum početka šoua je 28. septembar (zaključno s 9. oktobrom). S obzirom na letnje vreme održavanja, zamišljen je kao događaj koji će se održati kako unutar hala tako i van njih. Ovaj format će biti zadržan i za septembarsku varijantu, mada će posetioci možda morati da obuku „dukseve“ van „TCF Centera“, poznatog ranije kao „Cobo Hall“.

 

„Naša odgovornost kao organizatora salona automobila predstavlja globalna scena za aktuelne proizvode, kao i inovacije sutrašnjice u okviru mobilnosti“, rekao je Alberts. „Septembar je sjajan mesec u godini za nove proizvode.“

 

Bez opasnosti da će eventualno pasti sneg, revidirani NAIAS bi trebalo da uključi dinamičnije prezentacije, događaje koji uključuju vožnju, kao i druge aktivnosti vezane za grad. Šou će se praktično sastojati od sedam događaja, počev od 24. septembra , s Motor Bella koja se fokusira na britanske i italijanske marke. Novinarski dani počinju 28., a kapije salona za posetioce se otvaraju 2. oktobra.

 

Ovo je najnoviji potez u kalendaru globalne automobilske industrije, koja je trenutno na „klimavim nogama“ u najmanju ruku. Proizvođači automobila odustaju od velikih salona automobila, dajući prednost individualnim događajima, a to je praksa koja je započela i pre pandemije Kovida-19.  Počev od Ženeve u martu, svi veliki saloni automobila su odloženi, s mogućim održavanjem najranije 2021.

 

Odluka Detroita da pređe na septembar dolazi usred turbulencija na nemačkom tlu, vezanih za IAA 2021. Ranije ove godine je objavljeno da se događaj seli u Minhen, s novim datumom održavanja početkom septembra. Tu bismo mogli da imamo svojevrsnu koliziju, jer bi dva događaja koja se održavaju na različitim stranama sveta delilo samo nekoliko nedelja. Biće zanimljivo ispratiti kako će se sve ovo odvijati u budućnosti.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery