AktuelnoVesti

Toyota ubrzava punjenje kod bZ4x

1.45KPregleda

Ubrzano punjenje baterije povećava efikasnost Toyote bZ4x

 

 

Toyota je ipak posredno priznala da problem sa malom snagom punjenja baterija njihovog prvog električnog modela bZ4x, nije bio tako bezazlen i da je značajno limitirao upotrebnu vrednost kako je ekskluzivno otkrio naš urednik na testu ovog modela

 

 

Kako saznajemo, u odnosu na prvu generaciju bZ4x, već sledeća serija je dobila jače AC ispravljače za kućne punjače, sa 4,2 na 11 kW, dok je tek sada došlo do pojačanja snage DC punjenja jednosmernom električnom energijom kod brzih punjača.

 

 

 

Korišćenjem napajanja jednosmernom (DC) strujom za brzo punjenje postignuta su tehnička prilagođavanja sistema grejanja baterija kako bi se smanjilo vreme punjenja baterije u hladnim klimatskim uslovima. Novi izmenjivač toplote voda-voda, kao i ventil za podešavanje grejanja dodati su grejnom krugu da bi se povećala temperatura baterije.

 

Toyota očekuje da će ove promene smanjiti vreme brzog punjenja baterija jednosmernom strujom za 10 do 80 odsto, posebno na niskim temperaturama i ispod tačke smrzavanja.

 

Ako je napolju hladno, klima uređaj može brzo da zagreje prostor u kabini novim grejačem, koji je standardan deo opreme u High paketu modela bZ4X. Postavljen ispod stuba upravljača i instrument table, grejač obezbeđuje brzo zagrevanje prostora oko potkolenica i stopala vozača i suvozača, tako da će putnici prednost osetiti odmah nakon uključivanja klima uređaja.

 

Toyota ipak u saopštenju ne navodi konkretne podatke snage punjenja!?

 

 

 

BONUS VIDEO: Šta razlikuje Toyotu bZ4X u odnosu na Hyundai Ionic 5

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery