AktuelnoVesti

Spasimo lavove!!!!

1.15KPregleda

Lion day – Chat GPT uskoro u svakom Peugeot automobilu !

 

Lavovski dan” – Globalni striming event doveo je prvu damu Peugeta, Lindu Jakson i njene saradnike na kompjutere, telefone i tablete novinara u svakom kutku planete. Ideja je bila da se objave četiri velike vesti! Idemo redom.

 

 

Za šaku kilometara više

 

Budimo realni, svi smo pomalo frustriani kada nako tristotine i plus kilometara pune baterije tokom vožnje pred našim očima se očas posla istopi na ispod 200 km.

 

 

 

Ne ulazeći u detalje, Peugeot je objavio da radi na inovacijam tehnologija baterija kako bi njihovi putnički automobili uskoro u realnim uslovima prelazili i do 500 km na jednom punjenju dok za komercijalana vozila ta brojka treba da naraste na 700.

 

Već sada komplentna flota Peugeot vozila ima najnižu prosečnu potrošnju električne energije u odnosu na druge proizvodjače, kako na nivou cele flote, tako i po segmentima vozila.

 

Korak prema većoj autonomiji odvija se kroz strategiju smanjenja potrošnje eletrične energije, inovacije na baterijama, ali i partnerstva sa vodećim kompanijama koje grade mreže punjača.

 

 

Bez brige i do 8 godina

 

Peugeot E 3008 biće prvi automobil pokriven novim paketom garancije “Peugeot Allure Care”. Najkraće rečeno, mirni ste 8 godina ili 160.000 km. Vaše je samo da na svakih 25.000 km ili dve godine odradite redovan servis u Peugeot centru i garanacija vam se produžuje za sledeće dve godine. Preme rečima Linde Jackson, ovim se demonstrira vera Peugeota u električnu budućnost automobila.

 

Ekonomija rekcikliranja

 

Zašto nešto bacati ako može da se popravi ? Ideja je da se smanji pritisak na inače ograničene resurse i umanji utrošak energije u ciklusu od izvlačenja sirovine do konačnog proizvoda. Najbolji primer su baterije eletričnih automobila.

 

 

Peugeot uvodi u igru niz partnera sa zadacima: pikupljanje vozila za potpunu reciklažu, radioničko osvežavanja baterija, obnova baterija u cilju ugradnje u druga vozila, prepravke baterija da bi služile za skadištenje električne energije dobijene iz solarnih panela.

 

 

Cilj Peugeota je da do 2030. 40% svih materija ugradjenih u automobile bude iz reciklaže ili pogodno za reciklažu. Reč je o ambicioznom zahvatu s obzirom da je sada ta brojka sada na nivou od oko 20 procenata.

Do 2038. proizvodnja vozila u Peugeotu mora biti karbonski neutralna.

 

 

Sa Chat GPT-om nisi sam

 

Veštačka inteligencija ulazi u info zabavne sisteme Peugeota. Na primer, tokom vožnje a posebno u saobraćajnoj gužvi možete prekratiti vreme razgovarajući o raznim temema sa Chat GPT-om. Ako se, recimo, dotaknete teme umetnosti i postavke nekog muzeja, Chat GPT će vam ponuditi da osmisli rutu navigacije do istog.

 

 

A dok čekate na E –punjaču, možete zadati Chat-u da vam osmisli mali kviz u kome ćete proveriti svoje znanje iz neke oblasti.

 

Spasimo lavove

 

 

Peugeot je ukazao na zabrinjavajući podatak da je na svetu ostalo tek 20.000 lavova.

 

U partnerstvu sa pokretom “Born Free”, Peugeot će uložiti sredstva u programe zaštite lavova, kao edukaciju osnovaca i srednjoškolaca o tematici očuvanje ugroženih ekosistima na svetu.
“Born Free” je organizacija aktivna u Africi sa programima održive poljopivrede pri čemu se posebna pažnja poklanja zaštiti divljih životinja koje žive blizu obradivih površaina.

 

 

Gledaćete u sledećoj epizodi

 

 

 

Iako je “Lion Day” osmišljen da se novinarima saopšti šta će Peugeot raditi u 2024-toj godini, neko bi se upitao da li će onda uopšte biti novih saopštenja na svim sajmovima koji slede . Na kraju strima uživo Linda Jackson je enigmatično nagovestila da možda uskoro bude opet neki “Lion Day”.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery