Vesti

Toyota Prius – automobil godine po izboru britanskih vozača!

Trostruki uspeh za Prius kroz nagrade Driver Power Auto Expressa za 2019. godinu

Toyota Prius AWD-e
1.66KPregleda

Toyota Prius je nadmašila sve konkurente. Tako pokazuju rezultati  istraživanja Auto Expressa „Driver Power“ za 2019. godinu. Iz tog razloga, Toyota Prius je ponela zlatnu nagradu kao „Novi automobil godine“. Ova nagrada je tim značajnija što se temelji na mišljenjima i stvarnim iskustvima hiljada vozača u Velikoj Britaniji.

Toyota Prius

Prius, svetski začetnik i najprodavaniji samopunjivi hibridni automobil, zabeležio je uverljiv učinak prema Driver Power-u, osvojivši i dodatne nagrade. Nagrade su osvojene u kategoriji Kompaktnog porodičnog automobila. Takođe, osvojeno je i prvo mesto po potrošnji goriva i troškovima eksploatacije. Obe nagrade Prius osvaja drugu godinu zaredom.

Kroz četiri generacije i 20 godina prodaje u Velikoj Britaniji, Prius je neprestano podizao lestvicu. Za to je zaslužna ne samo izuzetno mala potrošnja goriva i mala emisija štetnih gasova, već i trajni, pouzdani kvalitet i pionirsko korišćenje novih tehnologija radi postizanja boljih performansi, veće sigurnosti i većeg komfora za putnike.

Aktuelni model Priusa predstavljen je 2016. godine. Bio je to prvi model koji se odlikovao platformom Toyotine nove globalne arhitekture (Toyota New Global Architecture – TNGA)

Dalji razvoj Toyotinog hibridnog sistema doneo je podjednako vidljiva poboljšanja u efikasnosti i odzivu. Tako su zvanične brojke za potrošnju goriva u mešovitom ciklusu od 4,13 do 4,74 l/100 km (podaci prema WLTP), a za emisiju CO² od 78g/km (podaci prema NEDC).

Toyota Prius

Ovaj učinak je ključan za Priusov profil niskih troškova eksploatacije. Naravno, to zajedno sa njegovom dokazanom dugotrajnošću i malim zahtevima prilikom održavanja njegovog hibridnog sistemima.

Dosledan svom nasleđu inovacija, Prius za 2019. godinu prvi je Toyotin hibridni automobil dostupan s prilagođenim, inteligentnim pogonom na sve točkove (AWD-i). Ova nova opcija automatski osigurava dodatno prianjanje na podlogu prilikom kretanja iz mesta ili na klizavom kolovozu. Time se poboljšava sigurnost i vozaču se pruža dodatna mera spokoja.

Istraživanje Driver Power, sprovedeno po 17. put, prikuplja mišljenja hiljada britanskih vozača o automobilima koje poseduju, problemima s kojima se susreću i usluzi koju dobijaju od proizvođača, trgovaca i servisnih radionica.

PR Saopštenje: Toyota

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery